Κυριακή 12 Μαΐου 2013

ΠΣΩΝΙΑ



Ανέβηκα Αθήνα. Τι θα πει στον πούτσο σας; Ανέβηκα Αθήνα λέω για μια μέρα επειδή όταν βαριέμαι παίρνω το πρώτο καράβι και όπου με βγάλει για δουλειές...

Ήπια 2 φραπέδες το πρωί με το που ξύπνησα και έπρεπε να ήταν φραπέδες γιατί έτσι, χεστείτε! Και μια κοπελιά που ταξίδευε μαζί μου μου είπε «είσαι πολύ τυχερός που έχεις όλο το πρωί ελεύθερο στην Αθήνα, εγώ στη θέση σου θα πήγαινα για ψώνια». Κάτι με έπιασε, θόλωσα και αποφάσισα να ακολουθήσω τη συμβουλή της κάτι που δε θα έκανα αν δεν ήμουν εντελώς ηλίθιος.

Το παίρνω απόφαση, σηκώνομαι από την άβολη καρέκλα που καθόμουνα, παίρνω τα μετρά και πάω για σόπινγκ θέρα..... μπλουεργκ! Συγνώμη, μόλις ξέρασα! Στην Αθήνα μπορώ να κυκλοφορήσω μόνο με το μετρό, οπουδήποτε αλλού είναι εκτός των γνώσεών μου και είμαι εντελώς άσχετος. Είμαι τόσο άσχετος που αν με ρωτήσεις προς τα που πέφτουν τα βόρεια προάστια θα σου πω κάπου προς τα νότια...

Δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι τρέχουν στις σκάλες του μετρό. Μα όλοι όμως. Τι διάολο τόσο πολύ βιάζονται που δε θα προλάβουν άμα πάρουν το επόμενο που έρχεται μετά από 3 λεπτά; «Το ακούω! Έρχεται! Πρέπει να τρέξω να το προλάβω! Σκατά, έχει κι άλλες σκάλες! Νάτο! Το ακούω να σφυρίζει, να τσιρίζει, να σέρνεται, να κλάνει και να χοροπηδάει! Πρέπει να το προλά......... α, έφυγε; Δεν πειράζει θα πάρω το επόμενο μα δε βιάζομαι, από συνήθεια τρέχω!». Και δεν καταλαβαίνω γιατί σπρώχνουν όλοι να μπούνε μέσα με το που ανοίξει η πόρτα χωρίς να έχουν βγει ακόμα οι άλλοι που είναι μέσα. Μπράβο, είστε πολύ έξυπνοι, σας δίνω το βραβείο της χρυσής μούτζας!

Και κατεβαίνω από το μετρό και προχωράω. Προς τα κάπου, δεν ξέρω που. Σε έναν πολύ γνωστό δρόμο, μάλλον ήταν η Ερμού. Είχε δεξιά αριστερά μαγαζιά. Αλλά και αριστερά δεξιά είχε μαγαζιά. Ας μπω σε κανένα λέω να ρίξω μια ματιά. Δε φταίω εγώ, οι 2 απανωτοί φραπέδες τις έβγαλαν έξω...... τις καφεΐνες τους, συγκρούστηκαν μεταξύ τους σαν μια επική μάχη μικροσκοπικών τιτάνων και δημιούργησαν κάποιο λειτουργικό πρόβλημα στον εγκέφαλό μου.

Μπαίνω στο πρώτο μαγαζί. Τι μαλακίες έχει εδώ! Βγαίνω. Μπαίνω στο δεύτερο. Οι ίδιες παπαριές. Γιατί όλες οι μπλούζες είναι πολύχρωμες; ΠΟΙΟΣ ΚΑΡΙΟΛΗΣ ΕΡΙΞΕ LSD ΣΤΟ ΦΡΑΠΕ ΜΟΥ; Θα σε βρω και θα σε κάνω να πεις το δεσπότη Ομπράντοβιτς! Και όλες με βε. V. Ve. Αυτές μου δείχνανε κιόλας οι π(σ)ωλήτριες. «Έχετε και ανάλογο σουτιέν που να ταιριάζει με αυτά;», ρωτάω κι εγώ σαν ηλίθιος και η άλλη με κοιτούσε σαν ακόμα πιο ηλίθια. «Αν είναι να φαίνεται το βυζί μου να πάρω ένα ενισχυτικό σουτιέν να φαίνεται καλύτερα!». Άαααααασπρα, κόκκινα, κίτρινα, μπλε, τα μπλουζάκια με το V, τα πληρώνεις στο γκισέ, μα δε βλέπονται καλέέέέέέέέ...

Μπαίνω και σε άλλο μαγάζι. Και σ' άλλο! Κάποια στιγμή κάηκε ο εγκέφαλός μου. Δημιούργηθηκε ένα γενικό σφάλμα σαν αυτά που παθαίνουν τα πισιά και δε διορθώνονται. Από 'κει και πέρα απλά προχωρούσα έχοντας μια συνεχόμενη ροή σκέψης χωρίς όμως να λειτουργώ:

«Παντόφλες. Να πάρω παντόφλες. Μπα, έχω νομίζω. Καρέκλες. Θα πάρω καρέκλες. Πού θα τις κουβαλάω; Μη μου βάζετε δύσκολα! ΑΧΑ! Βαφτιστικά, εδώ είμαστε. Όχι, περίμενε, δεν είμαστε εδώ, δε βαφτίζω κανένα μούλικο. Εκκλησιαστικά. Λιβάνια. Μπρρρρρρρ, ανατρίχιασα, μακριά από 'δω. Ξύλινες πούτσες. Ξύλινες πούτσες; ΡΕΕΕΕΕΕΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΞΥΛΙΝΕΣ ΠΟΥΤΣΕΣ! Παρακαλώ, προσοχή στο κενό μεταξύ αριστερού και δεξιού κωλομεριού. Αυτό περίμενα επιτέλους, στριγκάκια. Όχι, δεν το περίμενα, δεν ξέρω προς τα που πέφτει η Συγγρού. Μοσχάρια ντόπια. Λες να σφάξανε το φίλο μου το Μιχάλη; Να θυμηθώ να τον πάρω μετά τηλέφωνο να δω αν είναι εντάξει. Ωχ, αυτοί μοιράζουνε φυλλάδια για το Χριστό. Λατρεύω το Σατανά τους λέω και φεύγω. Δεν τα κάνω αυτά. Συνήθως είμαι καλό παιδί. Αυτά παθαίνει κανείς άμα μπει σε τόσα μαγαζιά. Σόπινγκ θέραπυ το λέτε εσείς αυτό; Μου βγήκε η θεραπεία απ’ τα ρουθούνια. Πρέπει να ανασυνταχτώ. Α, ένα παγκάκι, να κάτσω να καπνίσω. Όχι, αυτό είναι ρεζερβέ για τη Δημουλά, θα κάτσω στο επόμενο. Τσιγάρο. Τζούρα βαθιά. ΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦ φουυυυυυυυυυυυ........... Ωραία. Στάνιαρα. Πού είμαι; Γαμώτο, χάθηκα. Τζι πι ες; Δεν έχω... Ντι βι ντι; Έχω σπίτι. Βι τζι έι; Εμ εμ ες; Εμ εν εμς; Χε σε με σα; Λες να πάρω κανα χάρτη; Αν είναι να πάρω χάρτη, να φορέσω και σαγιονάρες με κάλτσα για να είμαι κανονικός τουρίστας...... Ας πάρω αυτό το δρόμο........ Ωπ! Καφετέριες, θα τις ακολουθήσω, στάνταρ θα με βγάλει κάπου κεντρικά...... ΑΧΑ! Είδατε; Όλα τα ξέρω (σκατά στα μούτρα μου ξέρω). Ωραία, πάω να κάνω τις κανονικές δουλειές μου τώρα........».


Θα κάνω κάμποσο καιρό να συνέλθω μετά από αυτή την τραυματική εμπειρία (δικαιολογίες επειδή δεν θα προλαβαίνω να γράψω κάτι σύντομα......).


Υ.Γ.: Τελικά το μόνο που ψώνισα ήταν ένα τασάκι μεσαιωνικού στυλ. Έπρεπε να πάρω και μια ξύλινη πούτσα. Μεθαύριο έχει γενέθλια ο Πινόκιο, τι θα του πάρω τώρα;

33 σχόλια:

  1. Αφού εσύ κατάφερες και πήγες μπράβο σου...Εγώ τόσα χρόνια ανεβοκατεβαίνω Αθήνα,αν δε με πάνε κάπου δεν πρόκειται να πάω...χάνομαι...και για αυτό δε μου αρέσει κι όλας...δεν μπορώ να κυκλοφορήσω.
    Στο μετρό δε μπαίνω με τίποτα...όπου θέλω να πάω θα πάρω ένα ταξάκι,θα πω τη διεύθυνση και θα με πάει,ώστε να είμαι σίγουρη ότι θα φτάσω,χαχαχα.
    Φιλάρες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. άμα ξέρεις που θέλεις να πας και δεν είναι μακριά, καλό είναι και το ταξί. Αν θες να τριγυρνάς σαν την άδικη κατάρα μπορείς να μπεις στο μετρό και να κάνεις σβούρες!

      Διαγραφή
  2. Πωπω,χθες κατέβηκα Ερμού για κάτι ψώνια και με πήρε από πίσω αυτός που μοιράζει φυλλάδια για τον Τζίζας,φωνάζοντας: "ΕΛΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ,ΠΑΡΕ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ: ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ!". "Δεν θέλω να τη σώσω.",του λέω,αλλά αυτός εκείιιι: "Έλα 'δω κοπέλα μου,μην φεύγεις,ΕΛΑ 'ΔΩ ΛΕΩ!".

    Το κακό με τα "αντρικά" ρούχα έχει παραγίνει. Σκεφτόμουν ν' αγοράσω ένα ροζ φωσφοριζέ με V,να το φοράω μες στο σπίτι... Μόνο που μερικοί το φοράνε έξω... :) :) :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχα λες να ναι ο ίδιος; Σατανική σύμπτωση του Χριστού!

      ροζ φωσφοριζέ με V, αν καλύψεις τα βυζά σου και κόψεις τα μαλλιά σου κοντά μπορεί να σε περνάνε και για αγόρι!

      Διαγραφή
  3. Το ακόμα χειρότερο θα ήταν να είχες και γυναίκα μαζί σου!
    Έλα ρε εγώ 3 χρόνια στην Αθήνα και κατεβάζω google maps για να πάω και στην τουαλέτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έχω πάει και με γυναίκα!! ευτυχώς έπρεπε να φύγουμε να πάρουμε το καράβι αλλιώς ακόμα θα κοιτούσαμε βιτρίνες!

      Διαγραφή
  4. Καλά ρε πήγες Αθήνα και δεν πήρες σουβενίρ ξύλινη πούτσα;
    Τι θα δείχνεις τώρα σε κολλητούς και μη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φτου μου και ντροπή μου και αίσχος και όλα αυτά που σε κάνουν να κοκκινίζεις!

      Διαγραφή
  5. Ενα προνομιο εχουμε κι εμεις -ντεκολτε- να μας το παρετε κι αυτο!!! Αμαν!
    Η αληθεια ειναι οτι κι εγω τρεχω στις σκαλες του μετρο γιατι ειμαι τοσο τελευταιας στιγμης που σχεδον αργω στη δουλεια μου. Αλλα, ολα κι ολα, περιμενω πρωτα να εξελθουν οι επιβατες. Αυτοι παλι οχι οταν προκειται να κατεβω εγω απο το συρμο..
    Αα, εκνευριστικοι ειναι κ αυτοι που στεκονται αριστερα στις κυλιομενες κ εμποδιζουν αυτους που τρεχουν. Αυτα. Τα ειπα κ ηρεμησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. άμα βιάζεσαι όντως τότε ναι, να τρέξεις, αλλά άμα τρέχεις από συνήθεια καλύτερα να πας να γραφτείς σε κάποιο γυμναστήριο!
      Να ηρεμήσεις γιατί το ντόμινο στην εικόνα σου πάλι πέφτει!

      Διαγραφή
  6. Μου αρέσουν τα ψώνια. Το διασκεδάζω όταν βγαίνω να πάρω κανά ρουχαλάκι. Αλλά αυτό το πράγμα με τις παπαριές που πουλάνε κάτι μαγαζιά δεν παλεύεται. Για παράδειγμα, αυτός που ανακάλυψε τα ανδρικά μπλουζάκια με το βαθύ V must die! Με διαστροφικά διαστροφικό τρόπο.

    Όσο για το μετρό, υπάρχουν στιγμές που καταριέμαι την ώρα και την στιγμή που δεν είμαι δυο μέτρα να σπάσω στο ξύλο κάτι τύπους και τύπισσες που νομίζουν ότι τους ανήκουν οι σκάλες, τα βαγόνια και λοιπά. Τέλος πάντων. Συγχύστηκα βραδιάτικα. Πάω να φάω μπαγκλαβά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και ξέρεις πόσα χρόνια έψαχνα να βρω μια ξύλινη πούτσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κατέβα Αθήνα και θα βρεις μπόλικες! Απλά δεν ξέρω αν έχουν στάνταρ τιμή ή αν τις πουλάνε με το κιλό...

      Διαγραφή
  8. πρόεδρε, μήπως ήπιες.....irish coffee που έχει 2 κιλά ουίσκυ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. λες; Irish φράπα φτιάχνουν στο Γρηγόρη; Μπορεί μέσα στη νύστα μου να παράγγειλα τίποτα τέτοιο...

      Διαγραφή
  9. Μην νομίζεις, κι εμείς που μένουμε Αθήνα από την ημέρα της γέννησης μας δεν ξέρουμε να προσανατολιζόμαστε σε αυτήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η λύση είναι μία. Το πας μόνο ευθεία! Ε, του Ψινάκη, όλο και σε κάποιο μετρό θα βγεις...

      Διαγραφή
  10. Τα ψώνια είναι μια από αυτές τις αγγαρείες που πρέπει να γίνουν αλλά δε παλεύονται με τίποτα. Άσε που οι πωλήτριες όσο πάνε γίνονται και πιο ανυπόφορες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γι αυτό ψωνίζουμε μια φορά - άντε βαριά 2 το χρόνο - για να ξεμπερδεύουμε!

      Διαγραφή
  11. Θάνατος στον πωλητή/πωλήτρια που ενώ κάνεις μπαμ ότι δεν φοράς χλιμιτζουριές V και τζην που κάνουν τον Μπιμπίλα πιο αδερφή και από τον Μπόι Τζορτζ, σου τα δείχνει και προσπαθεί να σε πείσει και από πάνω.

    Γαμιέται το Μετρο αλλά ακόμα περισσότερο γαμιέται ο ΗΣΑΠ. Εντάξει θα μπεις γαμώ το φελέκι μου στο βαγόνι...θα μπεις! Κάτσε να κατέβω...μα δεν θέλω να πάω μαζί σου στην επόμενη στάση, κάνε στη μπάντα να κατέβω ρε μαλαααακα! Εσύ μαλάκα που παίζεις μουσική με το κινητό χωρίς ακουστικά, ΓΑΜΙΕΣΑΙ. Δεν κουβαλάς Γκέτο Μπλάστερ μαλακα και δεν είσαι στο Μπρονξ του 1983. Ίσα μωρή χαρχάλω που με σκανάρεις κιόλας, ούτε νεκρός δεν θα στον έδινα. Εσύ σκάσε να μας λες τα προσωπικά σου και αν η Τούλα η συνιφάδα έκανε μπριάμ. ΣΚΑΣΕ! Μίλα πιο σιγά, δεν μου αρέσει το μπριάμ και δεν με νοιάζει αν η 2η ξαδέρφη πηδήχτηκε με τον κουμπάρο του Αλέκου του περιπτερά και μετά αυτός το μαθε και πήγε στο συνεργείο του Γιώργου και αντί να τον δείρει καταλήξανε να κάνουν ανταλλαγή συντρόφων! Ρε μαλάκα κλώνε του Νι-βο βάλε και λίγο ρεξόνα στη μασχάλη γύφτο! Και άλλαξε ζελέ στο τραγόμαλο γιατί είναι φτηνός και βρωμάει και αυτός! Σκατιάρη! Τι κοιτάς ρε αποτριχωμένη μέχρι και στα φρύδια μαιμού με το V? Άντε γαμήσου. Πάλι μπήκε το βλαμμένο με το ακορντεον. Πάλι μπήκε στο βαγόνι αυτός που χει 15 χρόνια εξάχρονο παιδί στο Παίδων με σοβαρή ασθένεια, δεν θέλω χαρτομάντηλα ρε κεφτέ. Άντε γαμήσου και συ μωρή τζιβάτη που θα μου κάνεις και "επανάσταση" στο Άγιος Αντώνιος-Άγιος Δημήτριος... ΚΤΛ ΚΤΛ ΚΤΛ.

    Είθε μια ξύλινη πούτσα να τους ματώσει τις τρύπες!




    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχαχαχαχαχα μαλάκα έσπειρες! πρέπει να έχεις ρίξει πολύ βρισίδι στα μετρά εσύ!

      μου έλειψε σχόλιο σεντόνι από φίδι!

      παίζει και το σχόλιό σου να είναι καλύτερο από ολόκληρο το κείμενο!

      Διαγραφή
    2. Υπάρχει μαρτυρία που έχω μπει σε Στάθης Ψάλτης mode στον ΗΣΑΠ...

      Διαγραφή
    3. Μαρτυρία είπαμε, όχι ντοκουμέντο! χα χα χουαρ.

      Κοίτα να δεις...κάθεται με το κώλο της η μαλάκω μπροστά μου. Θα φρενάρει το bus και θα πει πως της τριβόμαστε κιόλας...

      Διαγραφή
  12. "Πρέπει να ήταν η Ερμού"??? Τόσο άσχετος?(Ο και καλά παλιος Αθηναίος...)

    Δεν υπάρχει να πηγαίνει ο άντρας "για ψώνια"! Τα ψώνια του άντρα γίνονται μονο με 2 τρόπους:
    Α)περνάω τυχαία απο έξω απο ένα μαγαζί βλέποντας κάτι υπεργαμάτο και δεν άντεξα να μην το πάρω.

    Β)ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ κάτι, επειδή το τωρινό μου κάτι έχει λιώσει πάνω μου, οπότε ΝΑΙ ΠΡΕΠΕΙ να πάω να το αντικαταστήσω. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΩ, όχι "για ψώνια!"

    Χαιρετώ, πρόεδρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστός για το βου!

      για το α απλά έχεις σταμπάρει 2-3 μαγαζιά max και όποτε χρειάζεσαι κάτι (βλέπε βου) πηγαίνεις σ αυτά...

      Διαγραφή
  13. Αυτά τα ευτράπελα που βίωσες με έκαναν να εγκαταλείψω το πατρικό μου στας Αθήνας και να πάρω των οματιών μου και να φύγω δια την επαρχία! Όχι ότι εδώ δεν έχει μλπλουζάκια με V, αλλά είναι σαφώς λιγότερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φέρνουν εξωτερικές μόδες για να διχάσουν το λαό! Επιστροφή στις φουστανέλες!!!!

      Διαγραφή
  14. Συγγνώμη για το θάρρος που πήρα, αλλά σας βράβευσα.
    Μη με παρεξηγήσετε.
    Δεχτείτε το βραβείο πίνοντας μια μπυρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ή στο ψιθύρισε ο Χωστήρ στο αυτί ή έχεις βάλει κρυφή κάμερα σπίτι μου...
      Πώς διάολο καταλαβαίνουν όλοι ότι πίνω μπύρες σήμερα;;;;
      Δεν παρεξηγώ αλλά και να παρεξηγούσα τη μπύρα πάλι θα την έπινα :Ρ

      Διαγραφή
    2. Μου το ψιθύρισε.
      Είναι και μαρτυριάρης.

      Διαγραφή