Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

ΠΕΙΘΑΡΧΕΙΟ          Πριν ξεκινήσω πρέπει να σας πω κάτι άλλο. Τελείωσα από Κύπρο και γύρισα Ελλάδα για τον τελευταίο μήνα θητείας, αλλά λυπάμαι τους νέους που μείνανε εκεί λόγω του νέου διοικητή που *μπιπ* *μπιπ* *μπιιιιιιιιιιιιιιιιιιπ*. Συγνώμη, αλλά η προηγούμενη πρόταση λογοκρίθηκε απ’ το ΓΕΣ. Αυτό που θέλω να σας πω είναι μια ατάκα του διοικητή αυτού. Τελευταία βδομάδα αιτηθήκαμε μια 24ωρη οι κακομοίρηδες για να βγούμε σαν παιδιά κι εμείς ένα βράδυ στη Λευκωσία. Ο φανταστικότατος και υπέροχος αυτός διοικητής όμως δε μας την έδωσε με την εξής δικαιολογία: «Αν πάρετε 24ωρη θα βγείτε να μεθύσετε και δεν έχω υπεύθυνη δήλωση απ’ τους γονείς σας ότι σας αφήνουν να πιείτε».

Υπεύθυνη δήλωση.

Για να πιούμε.

Απ’ τους γονείς μας.

Απευθυνόμενος σε άτομα από 18 έως 28 χρονών.

…………………………………………………………………………

Ξεκουράζω την υπόθεσή μου. I rest my case που λένε και στα ξένα.          Στο θέμα μας. Υπάρχει ένα κτήριο μικρό πίσω από το λόχο περίπου 4x4 (χωρίς ζάντες αλουμινίου) όπου χρησιμοποιούνταν σαν αποθήκη των πολιτικών μας βαλιτσών. Όχι πια! Γιατί η νέα μας διοικητάρα αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το χώρο καλύτερα. Να τον κάνει πειθαρχείο! Άδειασε το δωμάτιο από βαλίτσες και θα βάλει ένα δυο κρεβάτια για να μένουν οι τιμωρημένοι. Ω ναι! Ένας μικρός κλειστός χώρος με ένα παραθυράκι στην πόρτα για να μένουν οι φαντάροι που είναι κακά παιδιά! Επειδή η κίνηση αυτή μου άγγιξε την καρδιά, το συκώτι και δυο τρία ακόμα όργανα αποφάσισα να δώσω μερικές συμβουλές στον κύριο διοικητή για το τι μπορεί να κάνει στο πειθαρχείο. Είστε ελεύθεροι να γράψετε και τις δικές σας…Οι φυλακές αποκτάνε επιτέλους νόημα! Δε θα είναι πια μόνο αριθμοί που άμα περάσεις κάποιον αριθμό θα τις υπηρετείς, ε, και να χαρίσουμε στο παιδί μερικές μην υπηρετήσει παραπάνω. Όχι κύριοι! 5 μέρες φυλακή ισοδυναμούν με 5 μέρες εγκλεισμό στο πειθαρχείο! Και για τις κρατήσεις το ίδιο!

Προτείνω να ανοίξουνε μια μικρή τρύπα στην πόρτα κάτω κάτω απ’ όπου θα πετάνε το φαγητό των τιμωρημένων το οποίο θα πέφτει το μισό στο πάτωμα.

Να ανοίξουνε μια δυο τρύπες στον τοίχο και να πετάξουν ποντίκια μέσα.

Σε περίπτωση συναγερμού οι τιμωρημένοι υποχρεούνται να χτυπάνε το κεφάλι τους στην πόρτα μέχρι να την ανοίξουν ή μέχρι να ανοίξει το κεφάλι τους.

Οι τιμωρημένοι θα χέζουν μέσα σε ένα μπολ και κάθε Κυριακή αντί για κανονικό γεύμα θα τρώνε τα περιττώματά τους.

Αν την ημέρα της εξόδου τους από το πειθαρχείο έχει βολή, οι φαντάροι αυτοί θα στήνονται σα στόχοι στο πεδίο βολής και θα βάζουν ένα μήλο πάνω στο κεφάλι τους.

Εάν κάποιος μπει πάνω από 5 φορές στο πειθαρχείο σημαίνει ότι είναι κακό ανυπάκουο αγόρι και θα λιθοβολείται δημόσια.

Θα μπορούσε να αλλαχτεί όλος ο τοίχος του πειθαρχείου και να γίνει μπρούτζινος έτσι ώστε όποιος φαντάρος περνάει απ’ έξω να χτυπάει τον τοίχο και να ακούγεται μέσα σαν καμπάνα τινάζοντας το κεφάλι του τιμωρημένου.

Θα τοποθετηθεί τηλεόραση εντός του πειθαρχείου όπου θα προβάλλονται 24 ώρες το 24ωρο εκπομπές του Λιακόπουλου.

Θα προσλαμβάνονται στριπτιτζούδες οι οποίες θα χορεύουν αισθησιακά έξω από το πειθαρχείο και ο τιμωρημένος θα παίρνει μάτι. ΟΜΩΣ η κάθε σηκωμάρα που θα έχει θα τιμωρείται με ένα χτύπημα του μαστιγίου από τον επόπτη.

Για να μη σοβαντίζουν τους τοίχους οι φαντάροι με άσπρο πηχτό υγρό που προέρχεται από 2 μπάλες και εκσφενδονίζεται με πίεση θα τους πηγαίνουν παρθένες χοντρές λυσσάρες 30άρες να τους ξεζουμίζουν.

Αν ο τιμωρημένος κάνει φασαρία μέσα στο πειθαρχείο όλοι οι φαντάροι του λόχου θα μαζεύονται έξω από την πόρτα, θα κλάνουν ένας ένας μέσα από το παράθυρο και στη συνέχεια θα σφραγίζεται το παράθυρο αυτό.

Όταν κάποιος επισκέπτεται το στρατόπεδο, θα επισκέπτεται και το πειθαρχείο και ο φαντάρος που θα είναι μέσα υποχρεούται να παριστάνει κάποιον Τούρκο αιχμάλωτο και θα μονολογεί όλη την ώρα: «Tutun icmek oldurur» (το κάπνισμα σκοτώνει) μιας και είναι τα μόνα τούρκικα που μάθαμε μετά το σις κεμπάπ!

Ο τιμωρημένος θα εισέρχεται στο πειθαρχείο χωρίς να κρατάει τίποτα. Αν μετά από π.χ. 5 μέρες εγκλεισμού βρεθεί αξύριστος θα του ξυρίζουν την κωλοχαραμάδα για ψυχολογικό πόλεμο.          Υπήρχε ένας φαντάρος στο στρατόπεδό μου που όταν επαναπατρίστηκε παρουσιάστηκε στο νέο διοικητή του και ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:

-  Λοχίας πεζικού Σιδ…….
-  Καθαριότητες!
-  Μα κύριε διοικ………
-  Καθαριότητες και πύλη!
-  Μα δεν καταλαβ………
-  Καθαριότητες, πύλη, πυρομαχικά, αρχιφύλακας, περίπολο, δεκανέας αλλαγής, λάντζα, 50 κάμψεις, χωσέ σκοπιά με μπιφτέκι 4 ώρες και εξοδούχος να μη σε βλέπω!!!!!

Για χάρη αυτού του παιδιού λοιπόν γράφτηκε το παρακάτω τραγούδι στο ρυθμό του «Ακούω τουρμπίνες» με πολύ αγάπη……Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΓΙΩΤΑ

Σιδέρη, Σιδέρη, Σιδέρη,
Θα πήξει η μούνα σου μέσα στο καλοκαίρι!
Εμάς μας πια – μας πιάνει Αγία Νάπα
Κι εσύ θα τρως_ την πύλη μες τη μάπα!
Δε θέλω να_ ακούω για σκοπέτα,
Όταν εσύ_ θα τα βαράς αβέρτα!
Σε στείλανε_ στον όρχο να φιδιάσεις,
Μα εσύ με τ’ ο_ με τ’ όπλο θα γεράσεις!
Κι όταν αυτό_ αρχίζει να σκουριάζει,
Τότε ο νε_ ο νέος θα σε στάζει…

Σιδέρη, Σιδέρη, Σιδέρη,
Το όπλο ανάρτησε στ’ αριστερό σου χέρι!
Και πήγαιν’ α_ ρχιφύλακας στην πύλη,
Σε πάει ε_ μπλοκή απ’ τον Απρίλη!

Στο ΚΨΑ_ φραπέ γλυκό με γάλα
Κι εσύ παγα_ παγάκια και μπουκάλα!
Το κράνος και τη_ διπλή την τελαμώνα
Την κουβαλάς_ μαζί σου απ’ τον Αυλώνα!

Το τέταρτο_ το έχεις ρε αλάνι,
Αφού το πρώ_ το πρώτο δε σε πιάνει!
Σε πιάνει του_ αλέτα και ντουζιέρες,
Σου φαίνοντ’ α_ τελείωτες οι μέρς!

Σιδέρη, Σιδέρη, Σιδέρη,
Θα πήξει η μούνα σου μέσα στο καλοκαίρι!Υ.Γ.: Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλη τη 12 Α ΕΣΣΟ του Συντάγματος!

Credits: Ιωάννη-Μάριε μου λέει…

16 σχόλια:

 1. Καλό πολίτης τώρα!
  Όποιος είναι πειθαρχείο μένει εκεί όλο το 24ωρο;Αν ναι γλυτώνει και ασκήσεις-αγγαρίες.
  Ζωάρα το πειθαρχείο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλά που το είπες.. Θα αναγκάζονται να καθαρίζουν το χώρο επί 3 ώρες συνεχόμενα (θα ρουφάνε τη σκόνη που θα σηκώνεται) και μετά ασκήσεις ακριβείας με τη σκούπα!

   Διαγραφή
 2. Θυμάμαι στο κέντρο που ανοίξανε το πειθαρχείο μετά από δεκαετίες αχρηστίας για χάρη ενός κελεπουριού, που κάπνιζε μπάφο ενώ ήταν σκοπός της πύλης και στην συνέχεια έφτυσε και τον υποδιοικητή...
  ...φυσικά μετά από λίγες μέρες βγήκε στα μπαμ Ι5 και ησυχάσανε από αυτόν!

  Άντε και Καλός πολίτης!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. χαχααχαχαχαχαχαχαχαχαχα
   Αφού δεν του ρίξανε 5-6 εσσό φυλακή πάλι καλά!

   Διαγραφή
 3. Μονόκλινο δωμάτιο τα κακά παιδιά ;
  Δεν είναι κακό...
  Άντε καλός πολίτης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Στις καλοκαιρινές διακοπές ήμουν με τον ξάδερφό μου και την παρέα. Άκουσα τόσα πράγματα για τον στρατό, που πραγματικά έχω γίνει εξπερτ! Επίσης, χαίρομαι πολύ που δε θα πάω στρατό!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εγώ δε θέλω να τα ξανακούσω πάντως τα βαρέθηκα!
   Επίσης είστε πολύ τυχερές που δεν πάτε στρατό!

   Διαγραφή
 5. Ο Σιδέρης δεν ήταν ένας τυπάς με μεγάλη μύτη ή θυμάμαι λάθος; :D Για εμάς της 317 τι γνώμη είχες;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Υπήρχαν δυο Σιδέρηδες, αυτός που λες, και ο κουρέας αλλά εδώ αναφέρομαι σ αυτόν που λες.

   Για την 317 έχω ανάμικτη γνώμη, ανάλογα σε ποιους αναφέρεσαι.

   Διαγραφή
  2. Θα΄θελα μια γενική επισκόπηση, αν μπορείς βέβαια... :)

   Διαγραφή
  3. Οκ. Δε θέλω να πω ονόματα αλλά υπήρχαν κάποιοι (ευτυχώς λίγοι) από σας που ενώ δείχναν στην αρχή μια χαρά άτομα με το που έφυγε η 316 αποδείχτηκαν περισσότερο μαλάκες από αυτούς. Καλά κάποιοι ήταν έτσι κι αλλιώς όπως ο ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΑΣ ο ψηλός (είμαι σίγουρος ότι ξέρεις ποιον λέω) αλλά με αυτούς γελάμε έτσι κι αλλιώς.
   Σε γενικές γραμμές μια χαρά ήσασταν και κάποιους που τους γνώρισα λίγο καλύτερα ήταν και γαμώ. Αλλά και άτομα που δεν τους γνώρισα τόσο καλά πάλι ήταν καλά παιδιά και πρόθυμοι να βοηθήσουν αν χρειαζόταν.
   Σε ξαναγενικές γραμμές λάικ!

   Διαγραφή
  4. Ο πρώτος που μου έρχεται στο μυαλό είναι ο σαλονικιός που ήταν μάστορας στον όρχο και έγινε λοχίας. Αυτόν λες; :D

   Διαγραφή
  5. Ο Χατζητέτοιος μωρέ, δε θυμάμαι ακριβώς πως τον λένε το γελοίο. Μάστορας ήταν ή μαστροχαλαστής;

   Διαγραφή