Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Ο ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΣ


          ΝΕ ΤΙ; Το μπλογκ είχε πάει διακοπές και ο ιδιοκτήτης του μπεκρόπινε στο βάλτο με τις βαρελίσιες μπύρες, κάπνιζε στις κοιλάδες των θανατηφόρων στριφτών, χεντμπάνγκιζε στο βουνό ατελείωτων σολιδίων και εν τέλει χάθηκε στο δάσος των στρογγυλών οπισθίων. Και επέστρεψε με τα πόδια γιατί έχασε την πτήση του.



          Ξεκίνησα που λέτε να ασχολούμαι με τον πολυμερή (ή πολυμερικό – γουατέβερ) πηλό για να φτιάχνω ωραία και σημαντικά για τη ζωή μου πράματα όπως αυτό:






επειδή έχουν σφίξει οι ζέστες και έχει βράσει το κωλί μας και δεν ξέρω που κολλάει αυτό αλλά ξέρω ότι γράφω ότι έχουν σφίξει οι ζέστες επειδή αυτό το κείμενο το ξεκίνησα καλοκαίρι και το παράτησα και κοντεύει να φύγει ο χρόνος τώρα Ο ΜΟΝ ΔΙΕ ΚΙΕΛ ΝΤΟΜΑΖΖΖΖΖΖ. Έγινε ένα σεμινάριο πάνω σ’ αυτό και είπα να πάω για να γλυτώσω μισή ώρα από τη δουλειά για να χάσω την ώρα μου για να μάθω κανα δυο πράματα.

          Ας ξεκινήσω λέγοντας ότι η κοπελιά που έκανε το σεμινάριο ήταν εξαιρετική, όπως και η κοπελιά που είχε το καλλιτεχνικό εργαστήριο και το σεμινάριο ήτο πολύ καλό. Φυσικά για να μάθεις τα καλά πράματα έπρεπε να πληρώσεις αδρά σε μετέπειτα σεμινάρια αλλά για μένα που φτιάχνω σύμβολα των Τζούντας των Πριστ μια στο τόσο για να ανάβω κεριά και να προσκυνώ τον καράφλα το Ρομπ δε χρειάζεται ιδιαίτερα.

          Αλλά το κέρατό μου μέσα ήταν το πιο στερεοτυπικό σεμινάριο που έχω πάει ποτέ. Υπήρχαν οι ψευτοσοφιστικέ γκόμενες που φορούσαν αυτά τα ριχτάρια-καραβόπανα-τραπεζομάντηλα σε συνδυασμό με αυτά τα απαίσια σανδάλια που ακόμα και μόλις τα αγοράσεις φαίνονται τουλάχιστον δεκαετίας και οι ηλικίες τους ήταν 20 ή 30 ή 40 χρονών. Δηλαδή άγνωστη ηλικία, σου είναι αδύνατον να μαντέψεις. Δε σας βάζω εικόνες γιατί μπορεί να έχετε παιδιά. Αν είστε έγκυος και τα δείτε μπροστά σας φύγετε από την πόλη. Αν έχετε καρδιακά προβλήματα φύγετε από την πόλη και κάψτε την. Γενικά, αν είστε άνθρωπος φύγετε από το νομό και πάρτε τηλέφωνο τον Κιμ να πατήσει το κουμπί.

Υπήρχε, επίσης, ο ψευτοδιανοούμενος τύπος που κάθεται περίεργα και μιλάει περίεργα και δεν ξέρεις αν είναι γκέι ή όχι για να μιλήσετε για γκόμενες ή να αφήσεις αυτό το θέμα και να μιλήσετε για κάτι άλλο και ο οποίος για κάποιο λόγο γελάει με την παραμικρή μαλακία που θα ακουστεί. Υπήρχε η σχετικά μεγάλη γυναίκα 50-65 χρονών που μιλάει πολύ και έχει αυτό το περίεργο ότι να ‘ναι μαλλί που πιθανόν να ζουν 2-3 είδη εξωτικών πουλιών και αναρωτιέσαι αν στη ζωή της είναι μισότρελη ή όχι. Ακόμα, υπήρχε και η γιαγιά που καθόταν ήσυχη ήσυχη σε μια γωνιά, δε μιλούσε και προσπαθούσε να δει τι μπορεί να φτιάξει για τα εγγόνια της τώρα που βγήκε στη σύνταξη και δεν έχει τι να κάνει επειδή ο γέρος της είναι από το πρωί μέχρι το βράδυ στο καφενείο και φωνάζει σε μια οθόνη ΔΩΣΕ ΠΑΣΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ή σε μια άλλη οθόνη ΤΟ ΣΑΡΑΝΤΑΠΕΝΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΠΑΛΙ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟ ΚΙΝΟ! Ο ΤΣΙΠΡΟΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΦΤΑΙΕΙ, ΑΧ! ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨ...................

          Επίσης, όλα τα παραπάνω άτομα έχουν πάντα, για κάποιο λόγο, αρνητική αίσθηση του χιούμορ.

          Πήγα με μια φίλη μου ντυμένοι με βερμούδα-μπλούζα εγώ, σορτσάκι-μπλούζα αυτή και η αλήθεια είναι ότι δεχτήκαμε κάποια απαξιωτικά βλέμματα από αυτούς που θα παρακολουθούσαν το σεμινάριο μαζί μας που ψιθυρίζανε στο κεφάλι μας «Καλά τώρα, αυτοί είναι καλλιτέχνες; Είναι δυνατόν να φτιάξεις οτιδήποτε με αυτά τα ρούχα; Ίου, μονδιέ, αποστροφή βλέμματος και άλλα τέθοια».

          «Και τι θες ρε πρόεδρε, να καταργήσουμε αυτά τα ρούχα επειδή εσένα δε σ’ αρέσουν;», ρωτάτε με αγωνία καθώς τρίβετε τη δεξιά σας ρώγα.

          Εν τω μεταξύ, η κοπελιά της παρουσίασης που μας έδειξε τους τοπ του είδους, μας έδειξε μαθηματικούς, φυσικούς, βιολόγους, μηχανικούς κτλ. Κυριλέ άτομα που προσφέρουν κιόλας κάτι στην ανθρωπότητα χωρίς το ψωνισμένο υφάκι του στιλ «Έβγαλα από τον κώλο μου μια κουράδα με λαμπιόνα, την πέταξα με μίσος πάνω σε έναν καμβά, έφτιαξα αριστούργημα, αρχική τιμή 50.000 ευρώ!». Επίσης, αν χέζετε λαμπιόνα, πιθανότατα να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με σας, να το κοιτάξετε.

          Όχι ρε! Επειδή έχουν υπάρξει διάφοροι περίεργοι ή/και εκκεντρικοί καλλιτέχνες δε σημαίνει ότι όλοι είναι ή ήταν έτσι, ούτε σημαίνει ότι αν ντυθείς με ρούχα που δεν έχουν πλυθεί για τρεις δεκαετίες κουβαλόντας το άι φόουν σου έχεις αυτόματα +5 intelligence +2 dexterity +10 drawing skills. Αυτό το πράμα που ο ζωγράφος πρέπει να ντύνεται σα λέτσος και να έχει περίεργο μούσι ή μουστάκι, ο επιστήμονας να είναι αλλοπρόσαλος με ψιλομακρύ ανέμελο μαλλί που ξεκινάει να μιλάει για τις μαύρες τρύπες και καταλήγει να σου αναλύει την ψυχολογία των παικτών του Παναιτωλικού, ο μεταλάς να κυκλοφορεί μόνο με μπλούζες μέταλ συγκροτημάτων έχοντας μακρύ μαλλί και για να παραγγείλει ένα φραπέ σκέτο να πρέπει να φωνάζει ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΣΚΕΤΟΟΟΟΟΑΑΑΑΑΑΑ ΣΑΤΑΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΣ και ο Τόνι Σφήνος να....... καλά ναι, στα παπάρια μας γι’ αυτό το σκουπίδι, πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Μάθετε να ξεχωρίζετε τη σάτιρα, την παρωδία, την κωμωδία, το στερεοτυπικό χιούμορ από την πραγματική ζωή. Ο ζωγράφος μπορεί να κυκλοφορεί με κουστούμι και γραβάτα γιατί έτσι γουστάρει, ο επιστήμονας να είναι ο γείτονάς σου που τον πετυχαίνεις σε σεξ πάρτιζ και κάνετε χειραψίες με τις μαλαπέρδες έξω, ο κοντοκουρεμένος μεταλάς να βγάζει λόγους με κουστουμάκι για τα κουάρκ και ο Τόνι Σφήνος...... είπαμε, ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΣ!

          Οι μόνοι που είναι καραψωνισμένοι τέρμα με τη δουλειά τους είναι οι παπάδες γι’ αυτό και δε βγάζουν ποτέ τα ριχτάρια τους αλλά η αλήθεια είναι ότι κανείς κανονικός άνθρωπος δε χέστηκε για τους παπάδες.

          Και για να απαντήσω στην προηγούμενη ερώτησή σας που έχετε ξεχάσει ήδη γιατί σταματήσατε να τρίβετε τη δεξιά σας ρώγα και πιάσατε την αριστερή: Όχι, προφανώς και δε θέλω να καταργηθούνε αυτά τα ρούχα, ίσα ίσα που υπάρχει μια χούφτα ανθρώπων που τους πηγαίνουν, αλλά να τα φοράτε επειδή είστε «καλλιτέχνες» και πρέπει να δείχνετε έτσι, ε, τότε είστε τσαρλατάνοι! Όπως ακριβώς οι τρέντι είναι τσαρλατάνοι επειδή ακολουθούν μια συγκεκριμένη μόδα, έτσι κι εσείς ενώ νομίζετε ότι διαφέρετε, τελικά ακολουθείτε μια άλλη μόδα. Όπως είχε πει κάποτε και ο προφήτης, «όταν είστε όλοι διαφορετικοί, δεν είστε διαφορετικοί, είστε όλοι ίδιοι» ή κάπως έτσι, δε θυμάμαι.



          Ρε σεις, αυτό το κείμενο είχε ξεκινήσει καλοκαίρι όπως σας είπα, το συνέχισα σήμερα, αλλά έχω ξεχάσει όλα αυτά που ήθελα να γράψω οπότε το κόβω εδώ γιατί θα αρχίσω να γράφω άσχετα πράματα στο τέλος.



ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ!

10 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Αστα αυτά και πες μου πότε διάολο θα προλάβω να σας διαβάσω όλους που έχω μείνει τόσο πίσω!

      Διαγραφή
    2. Αν ησουν κοπελα θα ειχες απειρο χρονο

      Διαγραφή
  2. Και πώς τις έχω ήδη κάνει εικόνα αυτές τις "ψευτοσοφιστικέ γκόμενες που φορούσαν αυτά τα ριχτάρια-καραβόπανα-τραπεζομάντηλα σε συνδυασμό με αυτά τα απαίσια σανδάλια που ακόμα και μόλις τα αγοράσεις φαίνονται τουλάχιστον δεκαετίας και οι ηλικίες τους ήταν 20 ή 30 ή 40 χρονών. Δηλαδή άγνωστη ηλικία, σου είναι αδύνατον να μαντέψεις."
    Εννοείται ότι το πόδι στο απαίσιο σανδάλι δεν έχει κανενός είδους πεντικιούρ, μπορεί να ξεφεύγει και καμιά τρίχα στο μεγάλο δάχτυλο σαν τον Φρόντο.
    Συμπληρωματικά του λουκ: εκατό βραχιόλια σε κάθε χέρι, φτιαγμένα από χάντρες, ξύλα, καλάμια, μπαμπού, δόντια καρχαρία, καπάκια Άμστελ και το κάστανο που έβρασε ο Παΐσιος. Σκουλαρίκι σέπτουμ που κρέμεται απ'τη μύτη σαν ασημένια μύξα, και στην πλάτη το νούμερο ένα τατουάζ γκόμενας "θα σου κάτσω αν μου πεις δυο τσιτάτα από βιβλία του Κοέλιο": ονειροπαγίδα.
    Όπου βλέπεις τέτοιες μαζεμένες (γιατί να δεις μία μόνη της πάει στα κομμάτια, παίζεις με τα όρια του στατιστικού σφάλματος), κάνεις μεταβολή, φεύγεις και δεν ξαναέρχεσαι ούτε περνώντας απ'έξω με το αυτοκίνητο. Καλύτερα να κάνεις όλο τον κύκλο της πόλης παρά να μπεις στο πεδίο βολής της αύρας και των τσάκρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α ναι, τώρα που είπες βραχιόλια φτιαγμένα από μπαμπού και καπάκια άμστελ, ρε μαλάκα, το ξέρεις ότι άμα πάνε να σου πουλήσουν κάτι τέτοια ζητάνε μια περιουσία λες και φτιάξανε το νέο Παρθενώνα;
      Τρου στόρι: Σε μια παραλία που πήγα ήταν διάφοροι και διάφορες που είχαν στήσει κάτι σαν απλώστρες και πουλούσαν τέτοιες αρχιδιές. Πρόσεξε τώρα. Ήθελα να αγοράσω στην τότε κοπέλα μου ένα βραχιόλι για το πόδι. Πουλούσανε μια κλωστή για το πόδι που είχε ένα κουμπί περασμένο 15 ευρώ! ΜΑΛΑΚΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΡΕ;;;;;;;;;

      Διαγραφή
  3. Γεια σου Πρόεδρε!
    Δεν θα σταθώ στους δήθεν καλλιτέχνες. Με κουράζουν.
    Μόνο θα σου δώσω συγχαρητήρια για την καινούργια σου ενασχόληση!
    Και έκθεση στο Γιαλί Τζαμισί σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή δημιουργική αρχή Πρόεδρε,
    Καλές Γιορτές (λέμε τώρα)
    και μη μας ξεχνάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλές γιορτές και όλα τα ωραία τα συναφή.

      Δε σας ξεχνώ, διαβάζω όλα τα κείμενα μαζεμένα πλέον γιατί η ζωή είναι άδικη, μας έχουν φάει τα κυκλώματα και άλλα τέτοια χαριτωμένα!

      Διαγραφή