Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΝΩΝΥΜΑ-ΤΑΥΤΟΣΗΜΑ



Πούτσα, πουλί, πέος, μόριο

Πούτσα: Λέγεται η μαλαπέρδα μέσα σε συζητήσεις ανδρών. Ενίοτε χρησιμοποιείται και ο όρος ψωλή. Π.χ.: Ρε μαλάκα αυτή ψάχνεται, θέλει πούτσα, γιατί δεν της τη δίνεις; Επίσης, η πούτσα χρησιμοποιείται σε συζητήσεις όταν δε μας ενδιαφέρει κάποιο γεγονός. Π.χ.: - Ρε μαλάκα ο Γιώργος κάνει νταραβέρι με τη Μαρία. – Στην πούτσα μου! Ορισμένες φορές χρησιμοποιείται ο υπερθετικός βαθμός και το γράμμα «Μ» μπροστά από τη λέξη όταν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δε μας ενδιαφέρει καθόλου. Π.χ.: - Ρε μαλάκα σου λέω ότι τελικά θα την καταφέρει τη Μαρία και θα τη σπρώξει. – Στη μπουτσάρα μου! Επίσης, χρησιμοποιείται και μόνη της η λέξη από φίλο που θέλει να τον πειράξει όταν χάνει στο τάβλι ή τον σκοτώσουν με sniper στο call of duty: ΠΟΥΤΣΑ!

Πουλί: Λέγεται η μαλαπέρδα όταν βρισκόμαστε σε μικρή ηλικία ή όταν θέλουμε να μειώσουμε κάποιον και χρησιμοποιείται υποκοριστικά. Π.χ.: Τι να κλάσεις κι εσύ με το πουλάκι σου; Πήγαινε να το χώσεις σε κανα φις να πάθεις ηλεκτροπληξία. Πουλί ονομάζεται και οποιοδήποτε ζώο έχει φτερά και πετάει.

Πέος: Λέγεται η μαλαπέρδα στα βιβλία της βιολογίας κτλ και χρησιμοποιείται για ανατομικούς καθαρά λόγους. Το πέος, σε αντίθεση με την πούτσα, δε βρίσκεται ποτέ σε στύση παρά μόνο μέσα στις σελίδες των βιβλίων της βιολογίας.

Μόριο: Λέγεται η μαλαπέρδα στα περιοδικά ή σε γυναικεία site στο ίντερνετ που κάποιες κατεστραμμένες γυναίκες που δεν έχουν δει πούτσα ούτε πέος στη ζωή τους προσπαθούν να δώσουν συμβουλές της πούτσας (κι άλλη ερμηνεία) σε κάποιες άλλες που πουτσώνονται καθημερινά αλλά νομίζουν ότι κάπου υπάρχει πρόβλημα και τελικά καταλήγουν να πηγαίνουν για shopping therapy μπας και τους περάσει αντί να κάτσουν να συζητήσουν με τον πουτσαρά τους για το πρόβλημά τους ενώ προτιμούν να συζητούν aka να του ζαλίζουν την πούτσα για άχρηστα μικροπράγματα.



Φεγγάρι, σελήνη

Σελήνη: Είναι ο φυσικός δορυφόρος της Γης που περιστρέφεται γύρω της επί κάμποσα χρονάκια και μοιάζει με γραβιέρα ή με τη φάτσα του φίλου μου του Αλέξη.

Φεγγάρι: Είναι ένα πράγμα φωτεινό στον ουρανό, άλλες φορές ολοστρόγγυλο, άλλες φορές σα δρεπάνι ή σαν τη σημαία του ΚΚΕ. Αρέσει στους ερωτευμένους, σε αυτούς που παριστάνουν τους ερωτευμένους αλλά έχουν να δουν χαρά στα σκέλια τους από την τελευταία ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν και στους στιχουργούς ελληνικών τραγουδιών αλλά εκεί συνοδεύεται πάντα με ένα μπουκάλι ουίσκι και ένα τασάκι γεμάτο αποτσίγαρα.



Αρχίδια, μπάλες, παπάρια, όρχεις

Αρχίδια: Από εκεί ξεκίνησε ο μεγάλος μηχανισμός που παρήγαγε σπερματοζωάρια, αυτά κατέληξαν στο μουνί της μάνας σας και το πιο γκαβό γαμάτο απ’ αυτά τρύπωσε σε κάποιο ωάριο και άρχισε να δημιουργεί τη μούρη σας. Ο άντρας που έχει μονάχα ένα αρχίδι είναι γνωστός και ως μονάρχης. Τα αρχίδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως έκφραση για κάτι που δε μας ενδιαφέρει, όπως ακριβώς και η πούτσα. Π.χ.: - Ρε μαλάκα, πώς λες ότι δε σε ενδιαφέρει για το Γιώργο και τη Μαρία; Σου λέω ότι θα γαμηθούνε τελικά, να το θυμάσαι αυτό. – Στ’ αρχίδια μου! Τα αρχίδια δε ζυγίζουν πολύ αλλά ορισμένων βαραίνουν όταν κάνουν μια γαμάτη πράξη που θα την έκαναν λίγοι. Τότε λέμε ότι αυτός έχει ΑΡΧΙΔΙΑ! Όχι αρχίδια. ΑΡΧΙΔΙΑ! Η λέξη αρχίδια μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μόνη της όταν ένας άντρας θέλει να διαφωνήσει με κάποιον άλλον άντρα και να μη χρησιμοποιήσει τη φράση «Δεν είναι σωστό αυτό που λες» ή «Δε θα γίνει έτσι». Π.χ.: - Να δεις που τελικά ο Γιώργος θα τη ρίξει τη Μαρία. – Αρχίδια! Συνήθως με αυτή τη λέξη κλείνει η συζήτηση που έχει ανοιχτεί γιατί ο τελευταίος δείχνει με αυτόν τον τρόπο ότι δε θέλει να πει άλλη κουβέντα γι’ αυτό το θέμα. Επίσης, ένας άνθρωπος μπορεί να ονομαστεί «Αρχίδι» όταν κάνει μια πράξη που δημιουργεί προβλήματα σε άλλους. Οι άνθρωποι αρχίδια συνήθως ξεχωρίζουν γρήγορα γιατί είναι τόσο αρχίδια που θα κάνουν την αρχιδιά από νωρίς. Οι άνθρωποι αρχίδια έχουν φίλους μόνο έτερους ανθρώπους αρχίδια και πολλές φορές αλληλοαρχιδώνονται μεταξύ τους γιατί…… γάμησε μας ρε μαλάκα, αρχίδια είναι, να πα να γαμηθούνε!

Παπάρια: Η λέξη παπάρια χρησιμοποιείται σε δυο περιπτώσεις, είτε για να δηλώσουμε ότι κάτι δε μας ενδιαφέρει: Στα παπάρια μας είτε τη χρησιμοποιούμε μόνη της για να δηλώσουμε ότι κάτι δεν ισχύει όπως ακριβώς και με τα αρχίδια.

Μπάλες: Είναι στρογγυλά φουσκωτά τόπια που τα κλωτσάει ο κάθε φλώρος όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο και βγάζει εκατομμύρια κι εμείς οι μαλάκες τον χειροκροτάμε. Μπάλες κλωτσάει επίσης ο φίλος μου ο Μπάμπης και βάζει γκολάρες! Μπάλες επίσης αναφέρονται τα αρχίδια όταν συμμετέχουμε σε τσόντα του Γκουσγκούνη ή κατά τη διάρκεια του σεξ: Γλύψε μου τις μπάλες. Αυτές οι μπάλες μπορούν να γλειφτούν σε αντίθεση με τις μπάλες του Κριστιάνο που τις κλωτσάμε.

Όρχεις: Είναι τα επιστημονικά αρχίδια. Οι όρχεις βρίσκονται πάντα κάτω από το πέος και ποτέ κάτω από την πούτσα. Με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό τα αρχίδια βρίσκονται κάτω από την πούτσα και ποτέ κάτω από το πέος.



Αχλάδι, απίδι

Αχλάδι: είναι ένα φρούτο σε σχήμα καλλίγραμμης γκόμενας.

Απίδι: είναι ένα φρούτο που χρησιμοποιείται σε τραγούδια των Ημισκουμπρίων.



Κοτέτσι, ορνιθώνας

Κοτέτσι: είναι ένα ξύλινο συνήθως κτήριο όπου στεγάζονται κότες και ο πασάς ο κόκορας.

Ορνιθώνας: Δεν ξέρω τι είναι και καλύτερα να μη χρησιμοποιείτε αυτή τη λέξη γιατί θα σας δείχνουν με το δάχτυλο και θα σας κοροϊδεύουν.



Γκέι, αδερφή, ομοφυλόφιλος, τοιούτος, καραπουστάρα του κερατά

Γκέι: είναι ένας άντρας που γουστάρει άλλους άντρες ή γυναίκα που γουστάρει άλλη γυναίκα και δε διστάζει να το παραδεχτεί. Μαγκιά του που το παραδέχεται και ας μη το δείχνει και ας τον θάβουν πίσω από την πλάτη του. Παρακαλούνται οι κρυφοαδερφάρες να φανερωθούνε γιατί έτσι κι αλλιώς κάνετε μπαμ και δε νομίζω να σας αρέσει να σας δουλεύουνε. Ο γκέι θέλει να βλέπει πούτσα και αρχίδια και όχι πέος και όρχεις. Γκέι μπορεί να χαρακτηριστεί επίσης κάτι πολύ φλώρικο.

Αδερφή: Είναι μια νοσοκόμα που φροντίζει ασθενείς, ενίοτε και γιατρούς. Είναι επίσης και η αδερφή του Στέλιου που είναι πολύ καλό μωρό. Αν σκεφτήκατε μωρό-μωρό και όχι μωρό-μανάρι πείτε στην αστυνομία που μένετε να έρθει να σας συλλάβει για πιθανή παιδεραστία. Αδερφή μπορεί να ονομαστεί και αυτός που κωλώνει να κάνει κάτι. Αδερφή είναι και ο γκέι αλλά σε πιο χαριτωμένη έκδοση.

Ομοφυλόφιλος: Είναι ο γκέι που ντρέπεται να το παραδεχτεί δημόσια. Ούτε στον καθρέφτη του δεν το λέει. Ομοφυλόφιλοι είναι και οι γκέι της υψηλής κοινωνίας. Ο ομοφυλόφιλος θέλει πέος και όρχεις και όχι πούτσα και αρχίδια.

Τοιούτος: Είναι μόνο ο Καβάφης.

Καραπουστάρα του κερατά: Είναι ο κραγμένος γκέι, η κραγμένη αδερφάρα  που νομίζει ότι ο κόσμος του ανήκει και το να προβάλλει τον εαυτό του μέσω της γκεϊοσύνης του νομίζει ότι τον κάνει σπουδαίο. Κακοχαρακτηρίζει όσους είναι στρέιτ. Χρησιμοποιεί τις ίδιες φράσεις που χρησιμοποιούν οι γυναίκες: Εγώ χρυσή μου έχω πιο τσίτα επιδερμίδα από τη δική σου. Ντύνεται σα μαστουρωμένη μπομπονιέρα που έχει πάρει LSD. Το gay parade είναι γι’ αυτόν η πιο σημαντική μέρα της ζωής του και άμα δει κάμερα προσπαθεί να μπει μπροστά και να τσιρίξει Εγώ τον παίρνω από τον κώλο! Ουουουουουουου! Ψόφος μαρτυρικός και βάναυσος!



Υ.Γ.: Ο Γιώργος δεν πήδηξε τελικά τη Μαρία γιατί είναι γκέι και γουστάρει πούτσα και αρχίδια…

18 σχόλια:

  1. Σελήνη επίσης ήταν το καθυστερημένο στη Λάμψη. Διάσημος μονάρχης λέγεται ότι ήτο ο Χίτλερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχαχαχαχαχαχαχα

      μην ξεχνάς ότι έγινε και υπουργός Παιδείας!

      Διαγραφή
    2. Εγώ γιατί δεν τα ξέρω αυτά; Γιατί δε με ενημερώνετε κι εμένα;;;;

      Διαγραφή
  2. Δεν έβαλες τη γαμηστερή έκφραση τ'αρχίδια μου κουνιόνται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα αρχίδια χρησιμοπούνται και ως βρώσιμο. "Τσίμπα ένα αρχίδι!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειδικά από αυτούς που χτυπήθηκαν από την "κρίση". "Μπαμπά, τι θα φάμε σήμερα;" "Αρχίδια".

      Διαγραφή
    2. Υ.Γ. Λένε ότι ταιριάζουν εξαιρετικά με ρίγανη.

      Διαγραφή
    3. Φήμες λένε ότι θα το σερβίρουν πλέον σαν μεζέ μαζί με το ούζο

      Διαγραφή
  4. Νομίζω ότι ο Μπαμπινιώτης θα σκίσει τα πτυχία του και θα σε αναβαθμίσει αμέσως σε δεξί του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαχαχαχαχαχαχα !!!!

    Υπαρχει και η τσουτσούνα ή τσουτσουνάκι που μας έλεγαν οι μεγάλοι όταν είμασταν μωράκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή