Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΝΟΜΩΣΙΟΛΟΓΙΑ


           Ή κοινώς παπαρολογία. Ή πιο κοινώς ότι μαλακία μου κατέβει στο κεφάλι. Ή πιο πιο κοινώς ότι μαλακία μου κατέβει στο κεφάλι που να εμπλέκονται Αμερικάνοι. Ή πιο πιο πιο κοινώς ότι μαλακία μου κατέβει στο κεφάλι που να εμπλέκονται Αμερικάνοι κι εγώ να τα κονομάω από την ευπιστία ορισμένων. Ή πιο πιο πιο πιο κοινώς (αλά Λιακόπουλος) ότι μαλακία μου κατέβει στο κεφάλι που να εμπλέκονται Αμερικάνοι κι εγώ να τα κονομάω από την ευπιστία ορισμένων, αλλά να σχετίζεται πάντα με κάτι ελληνικό, αρχαίο κατά προτίμηση.

          Θεωρίες συνομωσίας υπήρχαν πάντα. Από τότε (Τι εννοείς από πότε; Από τότε!) μέχρι σήμερα. Άλλες αληθινές άλλες μούφες. Παλιότερα μια ιστορία συνομωσίας συνήθως διαδιδόταν από στόμα σε στόμα οπότε τελικά κατέληγε σαν ένα παιχνίδι χαλασμένου τηλεφώνου με υπερβολικές δόσεις υπερβολής. Στόμα 1ο: «Ο Πυθαγόρας σκότωσε στην τάδε δεξίωση». Στόμα 2ο: «Ο Πυθαγόρας έλυσε την τάδε εξίσωση». Στόμα 3ο: «Ο Πυθαγόρας έλυσε την τάδε εξίσωση χορεύοντας πάνω σε κάρβουνα». Στόμα 4ο: «Ο Πυθαγόρας έλυσε την τάδε εξίσωση σε ένα νησί και σκότωσε το τέρας που χόρευε πάνω σε κάρβουνα»……… Στόμα 10549825ο: «Ο Πυθαγόρας ανακάλυψε τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να αναπνέουμε κάτω από τη θάλασσα και να βγάζουμε κεραυνούς από τ’ αυτιά»……… Στόμα Λιακόπουλου: «Ο Πυθαγόρας ανακάλυψε την Αυστραλία, εφηύρε το αεροπλάνο και βρήκε την τοποθεσία της πηγής της νεότητας, αλλά οι Αμερικάνοι τη φυλάνε καλά μέσα σε ένα στρατόπεδο σε ένα νησί του Ατλαντικού με 2 εκατομμύρια στρατιώτες, οι οποίοι θανατώνονται μόλις απολυθούν για να μην αποκαλύψουν το μυστικό».

          Πρόσφατα, δηλαδή πριν καμιά τοσαριά χρόνια, τις θεωρίες συνομωσίας τις διάβαζες σε συγκεκριμένα περιοδικά που η μόνη χρησιμότητα που είχαν ήταν για να σκουπίζεις τον κώλο σου αν σου τελείωνε το χαρτί υγείας. Και μετά ήρθε η καταστροφή! Μετά ήρθε ο άρχοντας της συνομωσιολογίας! Ο αυτοκράτορας! Ο βασιλιάς! Ο μονόφθαλμος στη χώρα των τυφλών! Ο κουτσός στη χώρα των ανάπηρων! Ο μπαϊσέξουαλ στη χώρα των γκέι! Η ηχηρή κλανιά στη χώρα των τζούφιων! Ο αλκοολικός στη χώρα των ναρκομανών! (Εντάξει, φτάνει μαλάκα!)… Όχι, δε λέω για το Λιακόπουλο… Για τα X-Files λέω! Τη γνωστή σειρά. Δεν την έβλεπα τα πρώτα χρόνια γιατί ήμουνα μικρός τότε και έχεζα τα βρακιά μου. Αλλά μετά που μεγάλωσα λίγο και δε χρειαζόμουνα τη βοήθεια μιας τηλεοπτικής σειράς για να χέσω τα βρακιά μου (παραβλέψτε το αυτό) και είδα αρκετά επεισόδια, το μόνο που έβλεπα ήταν συνομωσίες. Ο Μόλντερ (έτσι λεγόταν αυτός ο μαλάκας που του πήρε 317 σαιζόν για να ρίξει το άλλο το γκομενάκι;) έβλεπε παντού συνομωσίες. Συνομωσίες για τους εξωγήινους, συνομωσίες για τους πολέμους που είχαν γίνει, συνομωσίες για στρατιωτικά πειράματα και συνομωσίες για το αυγό του κόκορα! Σύμφωνα με τη σειρά, υπάρχουν εξωγήινοι που επισκέπτονται τακτικά τη Γη, υπάρχουν βαμπίρ, θανατηφόρα τέρατα, άνθρωποι-τέρατα, άνθρωποι-αθάνατοι, άνθρωποι-αόρατοι, άνθρωποι με υπερφυσικές δυνάμεις και άνθρωποι με κάλους στα μαλλιά, σπαθιά για νύχια, χειροβομβίδες για κάλτσες και θανατηφόρα σκουλίκια για πορδές! Και όλα αυτά συγκαλύπτονται από την κυβέρνηση της Αμερικής για να μη μάθει ο κοσμάκης την αλήθεια και πανικοβληθεί και χέσει τα βρακιά του και πηδήξει από τον 28ο όροφο ενός ουρανοξύστη.

          Από αυτή τη σειρά πιστεύω άρχισε η άπειρη παπαροσυνομωσιολογία και πήρε διαστάσεις Πάγκαλου με τη βοήθεια του ίντερνετ. Σήμερα έχουμε συνομωσία για τα πάντα. Συνομωσία για τους εξωγήινους, συνομωσία για τους γήινους, συνομωσία για τις στρατιωτικές αποστολές, συνομωσία για τις αποστολές στο Warcraft, συνομωσία για την τρομοκρατία, συνομωσία για την αντιτρομοκρατία, συνομωσία για την κατάκτηση κρατών, συνομωσία για την κατάκτηση κατακτητών και πάει λέγοντας. Έχει βγει τουλάχιστον μια συνομωσία για τα πάντα. Από τον Μπιν Λάντεν και τους δίδυμους πύργους μέχρι το Στρως Καν και τον κώλο της καμαριέρας.

          ΦΤΑΝΕΙ!!!!! NO MORE!!!! Συμφωνώ κι εγώ ότι όλο και κάποιες συνομωσίες θα έχουν υπάρξει και κάποιες από αυτές που αναφέρονται είναι πολύ πιθανόν να είναι αληθινές, αλλά στάκα!!! Σταματήστε! Το πιάσατε το θέμα, το τραβήξατε, το ξεχειλώσατε, το ξεριζώσατε και το φυτέψατε για να το ξανατραβήξετε και να το ξαναξεχειλώσετε. 

          Η συνομωσιολογία δεν αναφέρεται μόνο στο γεγονός ότι μας προβάλουν κάποιο γεγονός διαστρεβλωμένα για να μη μας δείξουν την αλήθεια ακριβώς, αλλά και στο γεγονός ότι ορισμένα γεγονότα δε μας τα δείχνουν καθόλου. Παράδειγμα, η Κίνα, η Ρωσία και τα Αραβικά Εμιράτα δίνουν άπειρα δισεκατομμύρια στην Ελλάδα για να βγει από την κρίση και εμείς δεν τα δεχόμαστε. Τι λέτε ρε μπαγλαμάδες; Ποιος μαλάκας προσφέρει δισεκατομμύρια έτσι για κάποιο μικρό αντάλλαγμα; Δε τα δίνει καλύτερα στον τρελό κάποιου χωριού; Καλύτερα θα τα επενδύσει από την κυβέρνησή μας! Αυτό είναι το μόνο σίγουρο!

          Ο καθένας μπορεί να βγάλει μια συνομωσία και για να σας το αποδείξω θα βγάλω αυτή τη στιγμή μια δική μου θεωρία συνομωσίας. Ο Στρως Καν πήγε να βιάσει μια καμαριέρα. ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ! Μην ακούτε αυτά που λέγονται. Η καμαριέρα είναι όγδοη ξαδέρφη της ανιψιάς του τρομοκράτη Αμπντούλ Χασάν Μάρκο Μάικλ Άντζελο (μπορεί εσείς να μην τον ξέρετε αλλά πιστέψτε με πρόκειται να γίνει χειρότερος από τον Οσάμα), η οποία καμαριέρα είχε βιαστεί από το θείο της και έκανε μυστική συμφωνία με τον Ομπάμα ώστε να την πέσει επίτηδες στον Στρως Καν και να προσποιηθεί ότι πήγε να τη βιάσει έτσι ώστε ένας Αμερικανός πεζοναύτης να ανακαλύψει και καλά τυχαία την αλήθεια μέσα από ένα βίντεο που ήταν κρυμμένο σε μια υπόγεια σπηλιά, να το παραδώσει στον Ομπάμα και αυτός με τη σειρά του να επιτεθεί ξανά στο Ιράκ για να σκοτώσει τον τρομοκράτη (και μερικούς χιλιάδες ακόμα) και να επαναφέρει την παγκόσμια ειρήνη ώστε να λάβει ακόμα ένα Νόμπελ ειρήνης. Τα εξηγώ όλα αναλυτικότατα στο νέο μου βιβλίο «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ: Και οι μαλακίες δεν τελειώνουν ποτέ…».

          Αποδείξεις για τον παραπάνω ισχυρισμό μου; Καμία! Μηδέν! Τίποτα! Zero! Πιάσαμε πάτο! Όπως ακριβώς και όλοι οι ισχυρισμοί που έχουν βγει για όλες τις συνομωσίες. Λέει ο καθένας την πίπα του, την πετάει στο ίντερνετ, διογκώνεται η πίπα και γίνεται πίπα τσιμπούκ και τη χρησιμοποιεί ο καθένας για να το παίξει έξυπνος, ψαγμένος και ότι δε χαμπαριάζει από αυτά που του σερβίρουν οι κυβερνήσεις.

          Τι γίνεται στην Ελλάδα; Τι να γίνει μωρέ πάλι; Στην Ελλάδα έχουμε τον προφήτη της συνομωσιολογίας, γνωστό και ως Λιακόπουλο. Συνομωσία το ένα, συνομωσία το άλλο, αλλά εμείς αποδεικνύουμε ότι είμαστε η άρια φυλή και καταγόμαστε από άλλο πλανήτη πιο εξελιγμένο, γι’ αυτό και είμαστε πιο έξυπνοι από τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς και πάμε όλοι μαζί σε πορεία να αντισταθούμε στους Αμερικάνους που θέλουν να βομβαρδίσουν την Ιαπωνία επειδή πρόκειται να φτιάξουν υπολογιστές με αρχαίο ελληνικό πληκτρολόγιο και τη νοημοσύνη του νεοΕΛληνα (δηλαδή ο υπολογιστής αυτός θα έχει όρχεις ώστε να τους ξύνει, στόμα για να πίνει φρέντο με αφρόγαλα, πλούσιο λεξιλόγιο με μπινελίκια όλων των ειδών και καγκουράμαξο κωλοφτιαγμένο). Με την ευκαιρία πάρτε τηλέφωνο και αγοράστε αυτό το βιβλίο με τίτλο «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ: Και οι μαλακίες δεν τελειώνουν ποτέ γιατί οι μαλάκες δεν τελειώνουν ποτέ…». Προλαβαίνετε δεν προλαβαίνετε γιατί έχουν σπάσει οι γραμμές του τηλεφώνου μας, έχουμε πουλήσει άπειρα αντίτυπα, έχει ήδη γίνει 527 φορές best seller μέσα σε 27 δευτερόλεπτα και για πρώτη φορά στην ιστορία αναμένεται να πουλήσει τόσα πολλά αντίτυπα που θα γίνει πλατινένιο βιβλίο. Γενικά, στην Ελλάδα το φαινόμενο αυξάνεται όταν πρόκειται να μιλήσουμε για συνομωσία που σχετίζεται με την αρχαία Ελλάδα, όπως ότι οι αρχαίοι Έλληνες είχαν ανακαλύψει τα πάντα πριν απ’ όλους αλλά κάποιοι δε μας αφήνουν να αντικρύσουμε την αλήθεια. ΜΗ ΧΕΣΩ!

          Τελειώνοντας σας παρουσιάζω την κορυφαία μαλακία αηδία παπάρα συνομωσία που θα αφήσει εποχή. Η Γη είναι επίπεδη! Πολύ καλά ακούσατε, η Γη είναι επίπεδη και όλα τα άλλα που ξέρατε να τα διαγράψατε από το μυαλό σας γιατί πρόκειται για συνομωσία παγκόσμια και πανσυμπαντική! ΈΛΑ ΜΟΥΝΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ! Και αν δεν με πιστεύετε υπάρχει και αντίστοιχο site. Λέγεται flatearth ή κάπως έτσι… Βαριέμαι να το ψάχνω τώρα, ψάξτε το εσείς… Πάει! Αποτρελάθηκε ο κόσμος! Δεν μπορώ να συνεχίσω άλλο! Αποχωρώ!......


Υ.Γ.: Ψιλοάσχετο αλλά ψιλοκολλάει ψιλό… Οι εφημερίδες είχαν κάποτε πει ότι, σύμφωνα με γκάλοπ, ο κόσμος δε θέλει να γίνονται πορείες… Ποιους ρωτήσανε; Τους βουλευτές και αυτούς που δουλεύουν στη Βουλή; Αν δεν πήγες πριν μουνί στον τόπο σου πήγαινε τώρα! Τώρα αποχωρώ……

4 σχόλια:

  1. Ο κουτσός στη χώρα των ανάπηρων! Ο μπαϊσέξουαλ στη χώρα των γκέι! Η ηχηρή κλανιά στη χώρα των τζούφιων!
    xaxaxaxaxaxaxa O sobaros sti xwra twn politikwn!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστός!
    Καλύτερα: Ο μη-παπάτζας στη χώρα των πολιτικών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O Σπανουλης στο ΟΑΚΑ.

    Και φυσικα ας μην ξεχναμε την ομαδα που θα μας σωσει (καποια στιγμη) και αυτη δεν ειναι αλλη απο την ΟΜΑΔΑ ΕΨΙΛΟΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ομάδα έψιλον μαζί με την ομάδα αίματος Β ρέζους αρνητικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή