Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ


         Περίοδος γιορτών λοιπόν, μάζωξης, ποτού, χαρτοπαιγνίου, ανταλλαγής δώρων και ντεμέκ αγάπης. Αυτό είναι το πνεύμα των Χριστουγέννων. Η χαρά του μαγαζάτορα καθώς οι τσέπες μας αδειάζουν πιο γρήγορα και από τα όπλα του Ράμπο.

          Είναι η περίοδος που όλοι θέλουμε να πάρουμε δώρα σε όλους και να λάβουμε δώρα απ’ όλους. Η περίοδος της εκμετάλλευσης του καταναλωτή. Συμβαίνει και το εξής παράδοξο: Ο Κωστάκης αποφασίζει να πάρει δώρο στο Γιωργάκη. Ο Γιωργάκης αποφασίζει να πάρει δώρο στον Κωστάκη. Ο Κωστάκης παίρνει στο Γιωργάκη μια κουράδα και ο Γιωργάκης παίρνει στον Κωστάκη μια αποξηραμένη κουράδα με άρωμα λεβάντας. Το δώρο του Κωστάκη είναι σαφώς κατώτερο από το αντίστοιχο του Γιωργάκη και έτσι σκέφτεται ο Κωστάκης: «Όχι ρε πούστη μου, του πήρα χειρότερο δώρο απ’ ότι μου πήρε αυτός, έκανα μαλακία, έπρεπε να του πάρω κάτι καλύτερο». Ο Γιωργάκης από την άλλη που πήρε το καλύτερο δώρο σκέφτεται: «Τι μαλάκας που είμαι! Κάθισα και διάλεξα ένα καλό δώρο για να μου πάρει ο Κωστάκης αυτή τη μαλακία!». Τέλος πάντων, ας μπούμε στο θέμα μας.

          Τώρα που η κρίση δεν έχει απλά χτυπήσει την πόρτα μας, αλλά την έχει χτυπήσει για παραπλάνηση ώστε να ανοίξουμε εμείς και αυτή να μπει από το παράθυρο, να μας χτυπήσει με ρόπαλο στο κεφάλι για να μας αφήσει αναίσθητους, να μας κλέψει ότι βρει και μετά να χέσει στο κεφάλι μας, βγαίνουνε οι εθνοσωτήρες μας και διάφοροι ΈΛ-ληνες και μας λένε να στηρίξουμε τα ελληνικά μαγαζιά.



[Ακολουθεί ηχηρή κλανιά μεγάλης διάρκειας, τουλάχιστον 12 δευτερολέπτων, που σκοπό έχει να εκφράσει την αντίρρησή μου]



«Και γιατί αντίρρηση παρακαλώ;», είστε έτοιμοι να με ρωτήσετε, «Εσύ δε θες να στηρίξεις την ελληνική οικονομία, τα μικρά μαγαζιά και μπλα μπλα μπλα;». Θέλω! Πως δε θέλω! ΑΛΛΑ ΔΕ Μ’ ΑΦΗΝΕΤΕ ΡΕ ΚΑΡΙΟΛΗΔΕΣ! Προ κρίσης στήριζα τα ελληνικά μαγαζιά γιατί είχα κάποια παραπάνω λεφτά για ξόδεμα. Είχα σταμπάρει 2-3 μαγαζιά και ψώνιζα από κει. Τώρα τον μπούλο! Ήταν που ήταν αρκετά πάνω οι τιμές σε σχέση με πολλά άλλα, τώρα με την κρίση που αυτά τα παραπάνω λεφτά δεν τα έχω ούτε εγώ αλλά ούτε πολλοί άλλοι εσείς κρατάτε τις τιμές στα ύψη.

«Δεν καταλαβαίνεις ότι τα μικρά μαγαζιά είναι αναγκασμένα να έχουν υψηλότερες τιμές από τις μεγάλες αλυσίδες;», είστε έτοιμοι να ξαναρωτήσετε και σας αποστομώνω με μια υπέροχη φράση, γνωστή και ως ΑΡΧΙΔΙΑ! Υψηλότερες τιμές να έχουν, αλλά όχι και έτσι ρε πούστηδες. Παράδειγμα: Όποτε πηγαίνω για ψώνια……………. [ακολουθεί ξερατό]……………. μπαίνω σε δυο ΤΟ ΠΟΛΥ τρία μαγαζιά. Και αυτό γιατί βαριέμαι τα ψώνια όσο τίποτε άλλο στη ζωή μου. Καλύτερα να ξαναδώ σε επανάληψη το Ηφαιστίωνας – Αναγεννησιακός Πορδών για 37η φορά που έληξε 0-0 χωρίς καμία φάση παρά να πάω για ψώνια. Αν μπω σε 2 ή 3 μαγαζιά και δε βρω κάτι να μου αρέσει ψωνίζω κάτι με το ζόρι για να μη χρειαστεί να μπω και σ’ άλλο. Πάω λοιπόν το καλοκαίρι να αγοράσω καμιά κοντομάνικη μπλούζα. Μπαίνω σε ένα από αυτά που πήγαινα πάντα και βλέπω κάτι τιμές που έτριβα τα μάτια μου. Μπαίνω στο άλλο τα ίδια. Καλά λέω, δε γαμιέται, θα αγοράσω μια απλή μπλούζα, χωρίς στάμπες, μαλακίες και κουραφέξαλα. Τιμή: 40 ευρά! Για μια μπλούζα. Κοντομάνικη. Απλή. Μονόχρωμη. Να πα να γαμηθεί λέω, παίρνω το κουφάρι μου, πάω στα Τράβα & Αρκούδα και αγοράζω ΤΡΕΙΣ κοντομάνικες με 20 ευρώ όλες μαζί.

Αν θες να σε στηρίξω ρε μαλάκα, βοήθησέ με κι εσύ, γιατί όπως γνωρίζεις αυτή την περίοδο η οικονομική κατάσταση είναι αισχρή σαν τις μπλούζες που πουλάς. Είμαι διατεθειμένος να πληρώσω κάτι παραπάνω, αλλά όχι και ένα μισθό παραπάνω!

Παλιά αν πήγαινες σε τοπικά μικρομάγαζα και έβλεπες κάτι που ήθελες να πάρεις και τελικά δεν το έπαιρνες επειδή ήταν ακριβό ο μαγαζάτορας σε κοίταζε με ύφος αηδίας και σου έλεγε «Τόσο κάνει κι άμα σ’ αρέσει, αν δε σ’ αρέσει να πας αλλού». Τώρα αν πας στο ίδιο μαγαζί και δεν πάρεις κάτι εξαιτίας της τιμής, ο μαγαζάτορας σου λέει καμιά φορά – ισχύει – «Ότι πάρεις μισοτιμής, 50% έκπτωση θα σου κάνω». Αφού δεν ξεπουλάει, προφανώς και θα έχει κάποιο κέρδος κατεβάζοντας την τιμή ακόμα και στο μισό. Ρε παπάρα, ρε άχρηστε επιχειρηματία του κώλου, γιατί δεν είχες κατεβασμένη την τιμή από πριν; Και δε σου λέω να την κατεβάσεις στο 50% και να έχεις μικρό κέρδος, αλλά κατέβασέ την λίγο. Αλλιώς είναι να δεις κάτι που κοστίζει 70 ευρώ και αλλιώς αν κοστίζει 50.

Ακούστε τώρα μια πολύ απλή επιχειρηματική κίνηση. Εδώ που είμαι υπάρχει ένα γυμναστήριο που κάνει ετήσιες προσφορές με 100 ευρώ ΤΟ ΧΡΟΝΟ και 70 ευρά για φοιτητές, πολύτεκνους και κωλόγερους ενώ στα υπόλοιπα γυμναστήρια δίνεις 50-60 ευρώ ΤΟ ΜΗΝΑ. Πρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρπιφ! Μόλις έκλασα τα υπόλοιπα γυμναστήρια στη μούρη. Στηρίζουμε το gym του Βασίλη!

Δε μ’ αρέσει που βλέπω τα μαγαζιά να κλείνουν και άνθρωποι να χάνουν τις δουλειές τους αλλά το είχαμε παραξηλώσει! Μακάρι να βρω ένα μικρό μαγαζί που να έχει προσιτές τιμές να πάω να το στηρίξω! Γιατί πολλές φορές παίρνει κι άλλους η μπάλα. Σκέφτεται κάποιος που πήγε σε μερικά μικρά μαγαζιά αλλά είναι όλα λάμπες ότι έτσι θα είναι όλα. Και με αυτόν τον τρόπο παίρνει η μπάλα και κάποιο μικρό μαγαζί που κάνει καλή δουλειά.

Καλά, τώρα που έφτασαν οι γιορτινές οι μέρες και κυρίως παραμονές και ανήμερες Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς τα ποτάδικα έχουν σκοπό να βγάλουν τα σπασμένα του χρόνου. Θα πας να πιεις 1 λίτρο βενζίνη και θα δώσεις το δώρο των Χριστουγέννων. Το περσινό. Αν το πήρες. Γενικά δε μ’ αρέσει να βγαίνω εκείνες τις μέρες εκτός αν μαζευτούμε σε κάνα σπίτι για χαρτί και αλκοόλ και κατά τις 5 που θα είμαστε αρκετά σουρωμένοι και θα έχει σπάσει λίγο ο κόσμος, κατεβαίνουμε άνετα. (Συνήθως βάζουμε αυτόν που κέρδισε τα πολλά να κεράσει μουαχαχαχαχα). Δε γουστάρω να κατέβω από τις 12 επειδή «θα κατέβουν όλοι». Ακριβώς γι’ αυτό δε θέλω! Επειδή θα γίνεται της καρακαριόλας και θα δεις μέχρι και τη Μαρία την Πενταγιώτισσα την Μπουκλοϊσιομαλλούσα ενώ θα είσαι κολλημένος σα σαρδέλα μη μπορώντας να σηκώσεις ούτε το ποτό σου να πάρεις λίγη γεύση από τη μπόμπα που σου σέρβιραν.

Πάντως πολλοί μαγαζάτορες ποτάδικων και ορθάδικων πήραν τ’ αρχίδια μου και καλά να πάθουνε. Όταν ο άλλος έχει π.χ. 10 ευρώ πάνω του, σκέφτεται: «Γιατί να τα δώσω για ένα ποτό σα μαλάκας και να το πιπιλίζω 4 ώρες; Θα πάω σε ουζομεζεδοαπαυτό, θα τσιμπίσω κάτι και θα πιω και μπόλικες κρασάρες!». Αλλά οι βλάκες στα ποτάδικα δε σκέφτονται να ρίξουν λιγάκι τις τιμές κι αυτοί. Αν μου έχεις το ποτό 8 και 10 ευρώ φίλε μην περιμένεις να έρθω. Κι αν έρθω θα πάρω ένα. Στα μεγάλα κέφια δύο. Αν έριχνες την τιμή στα 5-6 ευρώ θα σου έπαιρνα και 4 και 5 ποτά και γιατί όχι θα ανοίγαμε κι ένα μπουκάλι. Μπορεί το μαγαζί σου να είναι γεμάτο αλλά έχεις τα μισά κέρδη από ότι πέρσι και πρόπερσι γιατί είσαι μπουμπουνόβλαχος! Αυτοί που σου γεμίζουν το μαγαζί αντί να πάρουν 2-3 ποτά θα πάρουν ένα.



Υ.Γ.: Φανταστείτε γυμναστήριο που αντί για τα ντάπα ντούπα να έπαιζε ας πούμε αυτό:

 
ΠΟΡΩΣΗ!!

Υ.Γ.2: Αν ακούσω ΚΑΙ φέτος αυτό το last Christmas I gave you a fuck my heart θα πάω να αφήσω τα εντόσθιά μου στο κεφάλι του dj!!!!

3 σχόλια:

  1. Την επιχειρηματικότητα δεν την κατέχουμε οι Έλληνες (εκτός από κάποιους που χρησιμοποιούν άλλες μεθόδους).
    υγ: Είχα πετύχει ένα γυμναστήριο που έπαιζε ωραία τραγουδάκια (Hard rock, όχι metal) αλλά δυστυχώς μετά από λίγο έκλεισε (Καταραμένοι Mainstreamades)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειμαι σε γυμναστηριο με 100 εγγραφη το χρονο. Αλλα ειμαι τοσο large που μολις ανοιξε το γυμναστηριο της σχολης μου (μετα απο μια βδομαδα αφοτου τα εσκασα) πηγα σε αυτο. ασχετο αλλα μπορουμε να βγαλουμε 3 συμπερασματα.

    α)Γουσταρω περισσοτερο στο γυμναστηριο της σχολης μου.
    β)Ειμαι τουμπανο.
    γ)Τπτ απο αυτα δεν εχει σχεση με την αναρτηση σου.

    Καταταλλα συμφωνω απολυτα μαζι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Παρτάλια είναι παντού! Θα μας φάνε ζωντανούς!
    @ΤζέιΡούς α) λογικό, ακόμα και αν δίνεις κάτι λίγα παραπάνω, β) να σε συστήσουμε σε ντράμερ, γ) ούτε αυτά που γράφω εγώ δεν έχουν σχέση με τις αναρτήσεις μου καμιά φορά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή