Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

MUSIC BREAK #2


          Λοιπόν. Θα το πω τώρα μια και καλή να ξεμπερδεύουμε. Όποιος ανήρ έχει φτάσει διψήφιο αριθμό ηλικίας και σε όποια γυνή έχει έρθει η πρώτη περίοδος και ακούει ακόμα Χατζηγιάννη να κοιταχτεί στον καθρέφτη και να αναρωτηθεί πολύ σοβαρά τι του / της συμβαίνει και τι έχει πάει στραβά στη ζωή του / της. Ορίστε, το είπα. Χεστείτε!

          Θυμάμαι που στο γυμνάσιο ο καθηγητής της μουσικής μας έφερνε μια κιθάρα, φωτοτυπίες με τους στίχους των τραγουδιών του Χατζηγιάννη (κάπου τότε πρέπει να πρωτοξεκίνησε αυτό το μυγόφτυσμα) και άρχιζε να παίζει τραγούδια του. Μετά σηκωνόταν και μια χοντρή από την τάξη. Αυτός έπαιζε, αυτή τραγουδούσε. Τον μισούσα θανάσιμα!

          Ο ίδιος παπάρης καθηγητής είχε πει και τη μέγιστη μαλακία. Είχα δώσει ένα cd Manowar σε ένα παιδί σε άλλη τάξη, πήγα στο διάλειμμα να το πάρω πίσω και όταν γύρισα αυτός είχε ήδη μπει. Μόλις με βλέπει με το cd μου λέει «Για φέρε να το δω». Το κοιτάει, το ξανακοιτάει και δείχνοντας στην τάξη το cd, πετάει την ατάκα-κλανιά: «Αυτό το συγκρότημα που βλέπετε έπαιξε για πρώτη φορά metal». Οι υπόλοιποι συμμαθητές μου δεν ήξεραν και δεν είπαν τίποτα. Εγώ τον κοιτούσα με γουρλωμένα μάτια, έξυνα το κεφάλι μου όπως οι μαϊμούδες και σκεφτόμουνα μήπως έχει δίκιο, επειδή εγώ ήμουν μικρός ακόμα και δεν ήξερα πολλά πράγματα και αυτός σαν μουσικός θα ήξερε κάτι παραπάνω. Μετά όμως συνειδητοποίησα τη μαλακία που είχε πετάξει και άρχισα να γελάω μόνος μου, (δυστυχώς) όχι δυνατά. Με είδε ο καθηγητής που γελούσα και μάλλον το κατάλαβε ότι είπε μαλακία, γιατί μου λέει αμέσως «Εεεεεεεεε……… έλα να πάρεις πίσω το cd σου». Ρε άχρηστε μουσικέ της καρπαζιάς, αν δεν ξέρεις, μην πεις τίποτα. Αν γελούσα πιο δυνατά θα γινόσουν ρόμπα γιατί όλοι θα καταλαβαίνανε ότι ξεστόμισες ηλιθιότητα. Εγώ φταίω που είμαι καλός άνθρωπος…

          Αρκετά όμως με τον παπαποκαθηγητή, ας περάσουμε στο ζουμί. Όσοι ακούτε metal ετοιμαστείτε για headbanging. Όσοι είστε περίεργοι και θέλετε να ακούσετε ένα άλλο είδος μουσικής εκτός από αυτό που ακούτε, καθίστε. Όσοι δε θέλετε, τον μπούλο, τα λέμε στην επόμενη ανάρτηση. Όσοι ακούτε Χατζηγιάννη ξαναδιαβάστε την πρώτη παράγραφο. Και μετά αυτοκτονήστε. Ή τ’ ανάποδο, δε με νοιάζει.

          Το πρώτο συγκρότημα το αφιερώνω σε όσους λένε ότι μετά το ’90 η μέταλ πέθανε, δεν ξαναβγήκε καλό τραγούδι από το Painkiller και ότι τα καινούρια συγκροτήματα είναι όλα της πούτσας. 1998 βγάλανε το πρώτο τους cd (αν δεν κάνω λάθος) και κόβει κώλους. Ο παμμέγιστος τραγουδιστής τους νομίζω είχε δοκιμαστεί στους Judas Priest όταν έφυγε ο Halford και δεν ξέρω γιατί δεν τον πήραν τελικά. Και η φωνή του μοιάζει πολύ με του Halford, ακούστε το Armageddon και θα με καταλάβετε.





          Πάρτε και μια ελληνική γεύση που βγήκε μετά το 2000. Έτσι για να σας ταπώσω λίγο ακόμα.



          Iced Earth. Και με τους τρεις τραγουδιστάς.







          Metallica vs Megadeath. Δυο συγκροτήματα που έχουν συγκριθεί μεταξύ τους άπειρες φορές και ακόμα δεν έχει βρεθεί νικητής. Θα σας πω κι εγώ τη γνώμη μου. Οι Metallica έχουν βγάλει τραγουδάρες που οι Megadeath δεν έχουν βγάλει και δε θα βγάλουν ούτε στα όνειρά τους. Αυτό είναι πιο σίγουρο και απ’ το νόμο της βαρύτητας. ΑΛΛΑ οι Metallica μετά το Black Album τελείωσαν. Δεν ξανάβγαλαν καλό δίσκο. Οι Megadeath συνεχίζουν απτόητοι. Και όχι, το Death Magnetic δεν είναι καλός δίσκος. Μπορεί ο ήχος να μοιάζει αρκετά με τα παλιά τους τραγούδια, αλλά πάνω από 2-3 τραγούδια καλά δεν υπάρχουν. Unforgiven 3;;;;;; Πάω να φέρω τη σακούλα να ξεράσω. Τώρα που το σκέφτομαι, σταματήστε να συγκρίνετε συνέχεια metal συγκροτήματα, απλά απολαύστε τη μουσική τους. Να πα να γαμηθείτε όσοι τα συγκρίνετε. Να πα να γαμηθώ κι εγώ που τα σύγκρινα! Ακούστε Megadeath αυτή τη φορά, στο επόμενο music break θα μπουν και οι Metallica.




I spread disease like a dog λέει! Χαχαχαχαχαχαχαχαχα!


          Ωραίοι οι Nevermore, πολύ ωραίοι. Αλλά τα τραγούδια που βγάζανε ως Sanctuary δεν ξαναβγαίνουν!





          Κάψτε τις εκκλησίες να χτίσετε μεταλλικές εκκλησίες όπως λένε κι οι ίδιοι……



          Και ένα τελευταίο που όλοι οφείλετε να ξέρετε αν σέβεστε τον εαυτό σας!



Υ.Γ.: Μην αρχίσετε τώρα να μου λέτε ότι το ’80 βγήκαν καλύτερα τραγούδια και καλύτερα συγκροτήματα και μπλα μπλα μπλα ζζζζζζζζζζ. Το ξέρω. Αλλά βγήκαν και αργότερα είτε σας αρέσει είτε όχι. Όπως αυτό των Warrior Soul. Για τη δεκαετία του ’80 θα τα πούμε άλλη φορά.

Υ.Γ.2: Θέλω να σας σπάσω τα νεύρα τώρα. Για όσους δεν γνωρίζουν, οι Metallica βγάλανε καινούριο δίσκο με τον Lou Reed (ωχ αμάν, αμάν!). Και εκεί που νόμιζες ότι το St Anger ήταν ο πάτος, οι Metallica κατάφεραν να σκάψουν ακόμα πιο κάτω και να θαφτούν μέσα στα ίδια τους τα σκατά. Πάρτε ένα δείγμα από αυτό το αίσχος:



Να η γνώμη μου γι’ αυτό το αίσχος:



Και δεν έφτανε μόνο αυτό. Βάλθηκαν να μας αποτελειώσουν με fatality με το παρακάτω έκτρωμα:


ΘΑΥΜΑΣΤΕ!!!!
Σαν κούκλα κάποιου παιδεραστή είναι!!

12 σχόλια:

  1. Αυτα ειναι ποστ!

    Σχετικα με τον φροντμαν των primal fear ειναι οντως γαματος και μοιαζει καπως σε halford. Απλα ειχε να ανταγωνιστει τον Τim Οwens. Don't mess with gods.

    Respect σε firewind, η ριφαρα του head up high δεν υπαρχει. Aγαπημενο.

    Κλεινοντας θα συμφωνησω πως δεν θα ηταν σωστο να συγκρινουμε Μetallica με Megadeth. Αν και εχω μια αδυναμια στους Μetallica, και τα 2 συγκροτηματα ειναι μπανταρες. Ισως η μικρη (οχι ομως αμελητέα) διαφορα τους να λεγεται Hetfield. Θα διαφωνησω ομως στο οτι οι Μεταλλικα τελειωσαν μετα το black album. Απλα επελεξαν κατι διαφορετικο. Εμενα προσωπικα μου αρεσε η συνεχεια τους (οχι ολη αλλα το μεγαλυτερο μερος της)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανήκω στη δεύτερη κατηγορία, αυτούς που δεν ακούν μέταλ αλλά πάτησα μερικά πλει από περιέργια! Γενικά μου αρέσει σαν ήχος, όχι τόσο οι φωνές όσο η μουσική. Μερικές φορές ακούω σε ιντερνετοράδιο μέταλ του 80.

    ΑΛΛΑ.

    Δεν μου αρέσουν οι στίχοι! Συμφωνώ με τα περισσότερα μηνύματα που προσπαθούν να περάσουν, αλλά δεν μου αρέσει ο τρόπος και η γενική ακύρωση όλων των αξιών, μόνο και μόνο επειδή η περισσότεροι που πρεσβεύουν αυτές τις αξίες, δεν τις ακολουθούν! Και εννοείται με απωθεί η οποιδήποτε αναφορά στο θείο (είτε θετική είτε αρνητική) σε τραγούδια που σκπό έχουν τη διασκέδαση. Λίγος σεβασμός.

    Επίσης, ΝΤΑΙ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΟ ΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @JRous προσωπικά μ' αρέσει πιο πολύ ο Scheepers απ' τον Owens και το στιλ και η φωνή του ταιριάζει πιο πολύ στους priest (άκου και τις διασκευές που έχει κάνει). Θεοί κι οι 2 βέβαια!
    Για τους Metallica μετά το black album δε μου άρεσε καθόλου η δουλειά τους, με εξαίρεση συγκεκριμένα τραγούδια. Το κάτι διαφορετικό πιστεύω ότι απέτυχε τελείως. Ο κοντός πρέπει να επηρέασε πάρα πολύ τον Hetfield δυστυχώς. Πάντως στα live ακόμα σπέρνουνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Αμερικλάνε δεν ξέρω για ποιους στίχους αναφέρεσαι (φαντάζομαι θα είναι του angels holocaust και έτσι). Πάρα πολλά τραγούδια έχουν απίστευτους στίχους. Αν θες να ακούσεις κάτι τέτοιους στίχους βάλε Dio. Ο καθένας περνάει με το δικό του τρόπο τα μηνύματά του, είτε μέσω μουσικής είτε αλλιώς.
    Η αναφορά στο θείο δε με ενοχλεί καθόλου να σου πω την αλήθεια. Είτε τ' ακούσω από τους Iced Earth είτε τ' ακούσω από τον Hitchens είτε το δω σε βιντεάκι του Darkmatter2525 (ή κάπως έτσι) δε με ενοχλεί.
    Ο καθένας τις απόψεις του βέβαια, δε βάζουμε σε κανέναν το πιστόλι στο πουλί!
    Επίσης Χατζηjohn = έκτρωμα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υποκλίνομαι.

    Υ.Γ. Φωτιά και τσεκούρι στον Χατζηγιάννη. Δούλευα κάποτε σε μια καφετέρια και είχε την πρωινή βάρδια. Μαζί μου δούλευε και μια λούγκρα που γούσταρε Χατζηγιάννη. Έβαζε το σι ντι να παίζει από τις εννιά το πρωί μέχρι τις δυο το μεσημέρι. Μλκ εκείνο το διάστημα είχα ισχυρές τάσεις αυτοκτονίας. Ευτυχώς έφερνα κι εγω δικά μου σι ντι και γλιτώναμε το εγκεφαλικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το έκτρωμα Lou Reed & Metallica απέφευγα επιμελώς να το ακούσω και τώρα που δυστυχώς πήρα μια γεύση ήδη κατεβάζω ουίσκια μπας και το βγάλω από το μυαλό μου...
    υγ: Θάνατος σε Χατζηγιάννη και Πλιάτσικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @φιλε Αμερικλανε θα διαφωνησω μαζι σου. Δεν νομιζω οτι το metal απαξιωνει τις αξιες. Το αντιθετο. Σχετικα με τις μπάντες που κράζουν τα θεια (προσωπικα δεν ειμαι και τοσο αντιθετος σε αυτο το κραξιμο) ειναι ελαχιστες. Θα αναφερεσαι μαλλον σε black metal μπαντες οπου το περιεχομενο των τραγουδιων τους βασιζεται κυριως σε αυτο. Αλλα ειναι αδικο πχ να ακους ενα συγκροτημα (πχ Μεταλλικα) και να λες "αντε μωρε με τους αντιχριστους" οι οποιοι ουδεμια σχεση εχουν. Απλα το ολο θεμα της θρησκειας πουλαει πολυ σε αυτο το ειδος. Οπως πουλανε τα σκυλο-αυτοκτονικα τραγουδια στην Ελλαδα. Εκει γιατι να μην υπαρχει σεβασμος δηλαδη προς το ΙQ μου? Αnyway, αν δεν σου αρεσει κατι, απλα δεν το ακους, χωρις παρεξηγηση.

    See ya!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Κάνθαρε αυτό είναι βασανιστήριο! Κόλαση! Η έλευσις του αντίχριστου!

    @Παρτάλια επίτηδες το έκανα γιατί δεν ήθελα να είμαι ο μόνος που έχω ακούσει αυτό το... αυτό το... ακατανόμαστο πράμα που δε βρίσκω κατάλληλη λέξη να περιγράψω!

    Πάντως χαίρομαι που όλοι συμφωνούμε για τον Χατζηjohn!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπάμε το Dracula των Iced Earth. Μιλάνε και ελληνικά στο ρεφρέν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φυσικά και το αγαπάμε! Ελληνικά; Δε νομίζω να έχουν κάποια ελληνική λέξη εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή