Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΨΗΛΕ!



          Ναι, εσένα το λέω ψηλέ από το Χολαργό. Και κάπου εδώ πρέπει να πάρω τους φίλους μου τηλέφωνο να τους πω να σταματήσουν να βλέπουν Τσουκαλά γιατί μου κολλάνε τις ατάκες του άπλυτου μπουκλομάλλη.

          Έβλεπα που λέτε (εσείς, εγώ δεν το λέω) Monty Python και στο καπάκι «κωμικά» βίντεο στο youtube, κυρίως ελληνικά. Μετά κατέβηκα για μπύρες και ήπια μερικές. Μετά φιλοσόφησα για λίγο. Μετά ήρθε και η επόμενη μπύρα οπότε σταμάτησα τη φιλοσοφία για να φιλοσοφήσω για πιο σημαντικά πράγματα όπως τα βυζά. Αλλά δε θα σας μιλήσω για βυζά γιατί η καλύτερη αίσθηση για αυτά είναι αφή οπότε πηγαίνετε να πιάσετε κανα βυζάκι. Όσοι δεν έχετε εύκαιρο βυζάκι πιάστε μια μπύρα. Όσοι δεν έχετε εύκαιρη μπύρα σας λυπάμαι και θα πιω 3-4 για πάρτη σας. Και θα σας μιλήσω για την άλλη τη φιλοσοφία που ως το τέλος της βραδιάς είχε γίνει τυφλοσοφία.



          Κάποτε το ανθρώπινο είδος έβγαζε γαμώ τις κωμωδίες και γαμώ τις κωμικές σειρές, όπως monty python οι οποίοι ουσιαστικά ανοίξανε πολλούς δρόμους στην κωμωδία και πολλοί τους έχουν ψιλοαντιγράψει ή έχουν εμπνευστεί από δαύτους, π.χ. οι ΑΜΑΝ. Το ξέρω ότι δεν αρέσουν σε όλους οι monty python, λογικό, απλά αυτοί ήταν ένα τυχαίο παράδειγμα. Τώρα το μεγαλύτερο μέρος της κωμωδίας, με εξαίρεση τις ταινίες και ελάχιστες πλέον σειρές, έχει μεταφερθεί στο youtube, όπου ο καθένας μπορεί να γυρίσει ότι γουστάρει. Και αυτό είναι πολύ καλό γιατί κάποιος μπορεί να έχει πολύ καλές ιδέες αλλά να μην μπορεί να βγει στην τιβί (βλέπε λογοκρισία, βλέπε δεν είναι τόσο όμορφος όσο τον θέλουνε, βλέπε ένα κάρο προβλήματα που έχει η τηλεόραση). Αλλά επειδή μπορεί ο καθείς να κάνει ότι γουστάρει στο youtube έχουν μαζευτεί και ένα τρένο μπαγλαμάδες. Σας ξαναλέω, κάποτε βγαίνανε τόσο γαμάτες κωμωδίες και κωμικές σειρές που σου φεύγανε κλανιές και μετά γελούσες και με την κλανιά που σου ξέφυγε και γελούσαν και οι γύρω σου, ξεφεύγανε και σ’ αυτούς κλανιές και καταλήγατε μια ωραία ατμόσφαιρα. Βρωμερή ατμόσφαιρά βέβαια, αλλά ωραία ατμόσφαιρα. Και η κωμωδία δε σταματούσε εκεί. Είχε περαστεί και στα βιντεοπαιχνίδια, όπως Conkers bad fur day και Serious Sam (<-- ΝΑ άντρας κορίτσια άμα θέλετε να ερωτευτείτε και αφήστε τους σάπιους ιππότες με τα άσπρα άλογα).





              Και στη μουσική δεν πηγαίναμε πίσω, βγάζαμε πολύ καλές αστείες μπάντες. Για λίγα χρόνια ακόμα και οι κάφροι της εποχής βγάζανε αρκετό γέλιο.


 
          Είχαμε ΑΜΑΝ, είχαμε Χάρυ Κλυνν (πως διάολο γράφεται αυτός;), είχαμε Φώσκολο στην τελική ρε αδερφέ. Τώρα έχουμε κάτι γελοίους που παίρνουν μια κάμερα και απλώς μιλάνε σε αυτήν χωρίς να κάνουν τίποτα, άντε το πολύ πολύ να παίρνουν ένα γελοίο βίντεο και να το σχολιάζουν. Σαν πολλοί Λαζόπουλοι δε μαζευτήκαμε λέω ‘γω; Κάντε κάτι ρε! Κουνηθείτε! Βγείτε απ’ το γαμώσπιτό σας και γυρίστε ένα ανθρωπινό βίντεο χωρίς χίλια μοντάζ και εκρήξεις για να φαίνεται πιο γαμάτο και ουάου! Αυτός εδώ ο Καβαλάρης είναι πολύ πιο γαμάτος από όλους εσάς που απλώς μιλάτε σε μια κάμερα.



            Ξέρετε γιατί; Γιατί κουνάει τον κώλο του να κάνει κάτι! 
     Ακόμα και αυτοί είναι πολύ καλοί. 






         Έχουν γαμώ τις ιδέες. Αν δεν ήταν τόσο σκατίφλωρες θα μπορούσαν να έβγαζαν γαμώ τις κωμωδίες. Γιατί; Είπαμε, γιατί κουνάνε τον κώλο τους και προσπαθούν να κάνουν κάτι που να αξίζει. Μπορεί να μη βγαίνει πάντα κάτι καλό, αλλά φαίνεται αυτός που προσπαθεί να κάνει κάτι και αυτός που το κάνει χωρίς προσπάθεια. Ναι, το καταλαβαίνω, το να πάρεις μια κάμερα και να μιλάς, να βάζεις βίντεα άλλων και να τα σχολιάζεις είναι απλό, είναι εύκολο, και άντε να το δεχτώ ότι το κάνανε κάποιοι. Πλέον το κάνουν σχεδόν όλοι. Και τα θέματα κυμαίνονται τις περισσότερες φορές σε 2 κατηγορίες. Είτε παίρνουν βίδεα τρίτων και τα σχολιάζουν είτε αρχίζουν τα: 5 τρόποι για να σπάσεις το σπαθί ενός σαμουράι, 18 λόγοι που τον παίρνεις απ’ τ’ αυτιά, 342ν είδη κλαρινογαμπρών. ΕΛΕΟΣ!!!!

          ΕΠΙΣΗΣ αυτό το πράγμα που κάνετε συνέχεια και λέτε 2 λέξεις αριστερά της κάμερας, μετά άλλες 2 δεξιά της κάμερας, άλλες 2 λίγο πιο πίσω, άλλες 2 στο κέντρο κ.ο.κ. πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Αλήθεια! Δεν είναι αστείο! Είναι εκνευριστικό και μοιάζετε με καθυστερημένους που δεν μπορούν να απομνημονεύσουν μια πρόταση να την πουν ολόκληρη.

          Στις διαφημίσεις πάντως έχουμε καλυτερεύσει. Παλιά όλες οι διαφημίσεις ήταν χαζοχαρούμενες με ελάχιστες εξαιρέσεις. Και σήμερα εννοείται ότι έχουμε πολλές χαζοχαρούμενες διαφημίσεις αλλά βγάζουμε και αρκετές καλές, με εξαίρεση τις διαφημίσεις του Τζάμπο που δε θεωρούνται διαφημίσεις αλλά κακοποίηση των αυτιών μας.


Από το 1:20 και μετά: "Τι εννοείς ρε μαλακισμένο καθίζημα που έπρεπε να σε καταπιεί η μάνα σου; Τι θα πει κουνήσου; Σε μένα ρε βλαμμένο, που σε ντύνω και σε φροντίζω; Δεν έχει στολή φέτος, πάρε μια λάμπα, βάλτην στον πάτο σου και ντύσου πυγολαμπιδα!"...... Πιστεύω θα γινόμουν καταπληκτικός πατέρας χαχαχαχαχαχαχα... για το πατέρας γελάω, όχι για το καταπληκτικός...

         Η καλύτερη πρόσφατη διαφήμιση ήταν μια που άκουσα στο ραδιόφωνο και δυστυχώς δεν τη βρίσκω στο γιουτιούμπ να σας τη βάλω αλλά πάει κάπως έτσι: «Ποιο μυστικό είχαν ανακαλύψει οι αρχαίοι Έλληνες για τον καύσωνα στην Ελλάδα; Ποια είναι τα μυστικά του θεού Ήλιου; Γιατί μας αποκρύπτουν τις σκοτεινές του προθέσεις; Ο Άρατος, ο Ευρυσθένης, ο Θαλής δεν ξέρανε που γράφανε για το θεό Ήλιο; Μήπως είχανε ανακαλύψει από τότε το μυστικό που χαρίζει δροσιά με το χαρακτηριστικό ήχο; **ΚΛΙΚ** Φουτζίτσουυυυυυ». ΕΠΙΚΟ ΤΡΟΛΛΑΡΙΣΜΑ Λιακοπουλαίων και σία…

          Φυσικά η κατρακύλα της ποιότητας δε σταματάει εκεί. Συνεχίζεται στα βίδεο γκέιμς, στις ταινίες και στη μουσική.

          Ας πούμε στα βιντεοπαιχνίδια. Παλιά δεν υπήρχαν τόσο καλά γραφικά, δεν μπορούσες να βγάλεις ότι παιχνίδι σου κατέβαινε στο μυαλό γιατί η τεχνολογία δεν είχε εξελιχθεί τόσο. Οπότε για να καλυφθεί αυτό το κενό έπρεπε να δώσουν περισσότερο βάση στο γκέιμ πλέι που λένε και στο χωριό μου. Από σουτ εμ απ (doom, wolfenstein), στρατηγικής (heroes of might and magic, age of empires II), rpg (Zelda, Diablo, planescape torment) μέχρι και τα πλατφόρμινγκ (donkey kong country) αλλά και τα adventure (grim fandango, syberia) εκτός του ότι είχαν καλό γκέιμ πλέι προσπαθούσες να τα παίξεις. Προσπαθούσες να κερδίσεις. Δε στα είχε όλα έτοιμα στο πιάτο. Προφανώς και είχαν βγει τεράστιες πατάτες παλιότερα αλλά ακριβώς επειδή ήταν πατάτες δεν τις ήξερε ούτε δημιουργός τους. Είχα παίξει το πρώτο assassins creed που είχε πάρει υψηλότατες βαθμολογίες και ομολογουμένως ήταν εντυπωσιακό παιχνίδι, καλά γραφικά, καλή ιστορία αλλά μα τα Stuyvesant 100’s που να τα προτιμάτε γιατί έχουν ίδια τιμή με τα κανονικά, ήταν από τα πιο εύκολα παιχνίδια που έχω παίξει στη ζωή μου. Δε λέω πως δεν υπάρχουν και δεν έχουν βγει πολύ καλά καινούρια παιχνίδια αλλά πλέον εστιάζουμε μόνο στο τι φαίνεται (εξού και τα 2ωρα cut scenes) και παραβλέπουμε σημαντικότατα πράγματα όπως το γκέιμ πλέι. Όταν με ένα κουμπί σκοτώνω 32 αντιπάλους και χρειάζομαι οδηγίες ακόμα και για να δέσω τα κορδόνια κάπου το χάνουμε ψηλέ. Ναι εσένα λέω, ψηλέ από το Χολαργό.

          Το ίδιο ισχύει και με τις ταινίες. Αφοσιωθήκαμε τόσο πολύ στο να βάλουμε εκρήξεις, cgi, βυζογκόμενες, άκυρους έρωτες για να πουλάμε κάτι και στις γυναίκες όταν βλέπουμε «αντρική» ταινία που ξέρετε τι ξεχάσαμε; Ναι, ψηλέ μου, ξεχάσαμε να γράψουμε ένα καλό σενάριο. Όταν ας πούμε βλέπω το Wolverine θέλω να δω αυτό το μαλάκα να σφάζει κόσμο, όχι μιάμιση ώρα από τις 2 να βλέπω το χαμένο έρωτά του με τη Τζέιν. Σταρχίδια μου! Βγάλε άλλη ταινία με τίτλο: «Wolverine and Jane, the romance of two unwanted mutants struggling to live in the world of men. Will their hearts melt in love?». Αλλά βέβαια, δε θα τη δω, οπότε θα μου πετάξεις αυτήν την ιστορία μέσα στην κανονική ταινία, ε παπάρα; Μόνο τα θρίλερ έχουν ψιλοκαλυτερέψει αλλά εκεί μια τραγική ιστορία όπου για να βγει ένα καλό θρίλερ πρέπει να δεις 358 πατάτες πρώτα...

          Στη μουσική πάλι τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο και δε βλέπω να βρίσκουμε πάτο, ΝεαΔημοκρατίαση το ονομάζω και παίρνω όλα τα copyright, copyleft, pastestraight κτλ και αν θέλετε να τη χρησιμοποιήσετε δε σας αφήνω και δε δωροδοκούμαι εκτός αν μου φέρετε κανα καφάσι μπύρες (όχι του Λιντλ Θωμά!) που σε αυτή την περίπτωση, αφού τις πιω, θα είμαι πιο ελαστικός. Προφανώς! Στη μουσική όλα τείνουν να ποπίσουν, να γίνουν ποπ δηλαδή, δηλαδή όχι ακριβώς ποπ αλλά με τα χαρακτηριστικά της ποπ, δηλαδή να πουλήσουν στην αρχή όσο μπορούν περισσότερα για να κερδίσουν και οι καημένες οι δισκογραφικές που τα τόρρεντς τους έχουν φάει τη δουλειά, να βγάζουν τραγούδια να ακούγονται μόνο μέχρι να βγάλουν τα επόμενα, ανέμπνευστα, χωρίς ίχνος κούρασης και φυσικά ότι μα ότι είδος και να είναι να το κάνουμε πιο λάιτ ώστε να μπορεί να παιχτεί και στα μαγαζιά γιατί πως θα πιούμε το μοχίτο μας αν δεν παίζει ένα ελαφρύ ραποροκολαϊκοπόπ κομμάτι; Καλά, τα εξηγώ τέλεια έτσι; Σκάστε ρε, μη με κοροϊδεύετε!

Ας πούμε στη ροκ και στη μέταλ γιατί παραπονιούνται χρόνια τώρα οι ροκάδες και οι μεταλάδες; Επειδή πλέον δε βγαίνουν συγκροτήματα που να μπορούν να διαρκέσουν, που να μπορούν να παίξουν τα τραγούδια που βγάλανε στους πρώτους δίσκους γιατί όπως είπα και πιο πάνω ποπίζουν. Να βγάλουμε έτσι ένα καλό και ευχάριστο τραγουδάκι με ρυθμό, να μπορούν να πουν και οι γκόμενες «αααααα, αυτό το τραγούδι είναι ωραίο» και να παίζεται στα μαγαζιά ώστε να γίνονται όλοι στο μαγαζί ξαφνικά ροκάδες για τα υπόλοιπα δυόμιση λεπτά. Ο Dio είχε πει κάποτε ότι το MTV σκότωσε τη μέταλ. Επειδή μάλλον προσπάθησε να χαμηλώσει τους τόνους σε όποια καινούρια μπάντα και να έβγαινε ώστε να είναι πιο λάιτ για να την ακούνε περισσότεροι και να βγάζουν ακόμα περισσότερα λεφτά. Πιθανόν να είχε δίκιο, δεν ξέρω, ήμουν σχετικά μικρός όταν βγαίνανε τα πρώτα σκουπίδια τη δεκαετία του ’90. Η μέταλ δεν έχει πεθάνει ακόμα, γιατί τα μεγαθήρια παίζουν ακόμα, αλλά είναι στα τελευταία τους. Δε θέλω να σκέφτομαι ότι μετά από αυτούς θα εξαφανιστεί και η μέταλ όπως την ξέρουμε. Αλλά και στην ελληνική ροκ σκηνή τι έχει μείνει; Ο Παπακωνσταντίνου μου έρχεται στο μυαλό αλλά από κει και πέρα νέκρα. Μπορεί και να κάνω λάθος βέβαια, βοηθήστε με!

          Θέλετε να πάρουμε άλλο είδος; Η ραπ ξεκίνησε σαν κάτι γαμάτο με πρωτότυπους στίχους (για μένα το μεγαλύτερο προσόν της) και πού κατέληξε; Στο εξωτερικό να βγαίνει ραπ που το μόνο που λέει είναι «κούνα τον κώλο σου μωρή, είσαι σέξι, κουνήσου στο ρυθμό, κουνήσου στη μπάρα, κούνα και πάλι τον κώλο σου να πέσουν οι καπότες». Εδώ η ραπ χώνεται σε ποπ ελφροσκυλάδικα ώστε να τραγουδήσει μια καριόλα μετά το ρυθμικό ρεφρέν με στίχους του στυλ: «σε αγαπώ, σε θέλω, θέλω να κάνουμε ζουζουνιάρικο έρωτα, να σε βάλω σε μια βαρκούλα και να σε πάω στα αστέρια». Και μετά μπαίνει η καριόλα και λέει: «κι εγώ σε αγαπώ, είσαι η καρδιά μου, το συκώτι μου, η χολή μου, 2-3 όργανα ακόμα του σώματός μου, αλλά επίσης θα κουνήσω και τον κώλο μου πάνω στη μπάρα να έρθουν τα λιγούρια δίπλα μου».

          Κάποτε υπήρχε το ρεμπέτικο, που ήταν ωραία και κυρίως έντιμη μουσική. Μετά εξελίχθηκε στο λαϊκό (το οποίο έδειξε αρκετά καλά δείγματα μουσικής) και στο σκυλάδικο, το οποίο ήταν προορισμένο για τους συνταξιούχους ταρίφες που δεν τους αγάπησε η Βουλγάρα στο κωλόμπαρο όπως την αγαπήσανε αυτοί. Σιγά σιγά πεθαίνει και το λαϊκό, το οποίο έχει μετατραπεί σε ελαφρολαϊκό και το οποίο το θεωρώ ως τη μεγαλύτερη κατάντια της ΕΛ-ληνικής μουσικής. Πλέον έχουμε τα ελαφρολαϊκά και τα τρεντοσκυλάδικα και αφού πουλάνε δεν υπάρχει λόγος να τα αλλάξουμε και ας κρατάει κάθε τραγούδι από 3 μήνες μέχρι 1 χρόνο.

          Τζαζ ρε μαλάκες! Υπάρχει πια τζαζ; Πόσοι ακούνε τζαζ; Οκ, ούτε εμένα μου αρέσει, αλλά ήταν αληθινή μουσική, που την παίζανε (μη σκέφτεστε πρόστυχα!) κανονικοί μουσικοί και ναι, οι μπασίστες τους και ειδικά οι ντράμερ τους γαμούσανε πάτους. Εμένα μπορεί να μη μου άρεσε σα σύνολο αλλά υπήρχαν και υπάρχουν άτομα που τρελαίνονται αλλά δεν ακούγεται πλέον γιατί όπως είπα δεν παίζεται σε μαγαζιά. Δεν είναι τρέντι, πώς να το κάνουμε!

          Άσχετο. Κατάλαβα τι είναι η έντεχνη μουσική. Είναι η μουσική η οποία δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ και επειδή δεν μπορεί να ενταχθεί ούτε στα λαϊκά ούτε στα ροκ, φτιάχνουμε μια ειδική κατηγορία, την έντεχνη, και πετάμε εκεί μέσα ότι δε χωράει στις υπόλοιπες.

          Το ξέρω ότι ακούγομαι σαν κωλόγερος που παραπονιέται για οτιδήποτε καινούριο υπάρχει αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Ούτε λέω πως οποιοδήποτε συγκρότημα πέρα από τη δεκαετία του ’80 είναι για τα σκουπίδια, ούτε ότι όλες οι καινούριες ταινίες είναι για να τους βάλεις φωτιά και να πάρεις τις στάχτες τους να τις θάψεις στο 7ο υπόγειο της πυραμίδας του Χέοπα. Αναγνωρίζω ότι καλό καινούριο βγαίνει, είτε σε συγκρότημα



είτε σε βίδεο γκέιμ



είτε σε ταινία




          Απλά τώρα πλέον εμπορευματοποιούνται όλα τόσο πολύ που παραμελούμε το σημαντικότερο, την ποιότητα! Δε πα να κρατήσει, ένα χρόνο, ένα μήνα, μια βδομάδα, ζμπούτσα μας, αρκεί βγάλουμε αρκετά φράγκα για να βάλουμε χρυσαφένια πόμολα στις λιμουζίνες μας…

31 σχόλια:

  1. Ακού stoner ρε μαλακα να βρεις την υγεια σου!!!Planet o Zeus,Nightstalker (ελληνες και οι δυο,απο τις καλύτερες μπάντες στο κόσμο,ειδικα οι δευτεροι)!Απο ραπ ακου στοίχημα και 12ο,γαμα το μηδενιστή και τους παπάρες!!
    Κατα τα λοιπά συμφωνώ!

    ΥΓ:Εχω να δηλώσω οτι χτες επι μια ωρα διαβαζα σχολια κατω απο τραγουδι του μηδενιστή και του χατζηγιάννη....μη το κανεις ποτε,σε εκλιπαρω......ελιωσε ο εγκεφαλος μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Planet of Zeus μέτριοι, Nightstalker τους βαριέμαι μετά από λίγο, μου μοιάζουν σα να προσπαθούν να κολλήσουν ρέγκε με μέταλ. Άκου Firewind να βρεις την υγειά σου! Από ραπ να σου πω την αλήθεια δεν έχω ακούσει 12ο οπότε δεν έχω γνώμη, έχω μείνει στους Α.Ε. (πρώην TXC) που γαμάνε πάτους!

      Υ.Γ.: Αυτό με τα σχόλια όλοι το έχουμε πάθει. Σε όλους λιώνει ο εγκέφαλος όταν διαβάζουν τον κάθε μπαζοκέφαλο που "κριτικάρει", δεν το χω κάνει στο μηδενιστοχατζητζόν, το έχω κάνει σε άλλους και σε καταλαβαίνω!

      Διαγραφή
  2. Για το τηλεοπτικό μέρος δε θα πω τίποτα παραπάνω από όσα είπες,γιατί με κάλυψες...Και στο μουσικό κομμάτι όμως,μιά χαρά τα είπες...Και μόνο που είπες για την καψούρα μου τον Βασίλη (που παρεπιπτόντως αύριο το βράδυ θα τον ακούω live στο Τεχνόπολις,χιχιχι),σε αγαπώ :)
    Xτες είδα ένα βιντεάκι που η Συνατσάκη δήλωσε σε ένα παιχνίδι,ότι ο Μαζωνάκης είναι ροκ και όπως έγραψα μετά από αυτή τη δήλωση κόλαφο,να δω ποιός θα καθαρίσει τα μυαλά μας απ' τον τοίχο τώρα...Την καλύτερη απάντηση την πήρα από το Θωμά,ακόμα κλαίω...Τρίζουν λέει τα κόκκαλα του Dio,χαχαχαχαχα :p
    Τζαζ ακούω κι εγώ,αλλά γουστάρω που την ακούω,γιατί είναι κι άλλοι,που μετά από 10-15 λεπτά,σου λέει φτάνει τώρα!Λίγοι αντέχουν να ακούσουν τζαζ πάνω από μία ώρα...
    Όσο για το έντεχνο,δε μου αρέσει αυτή η λέξη...προτιμώ το ''ποιοτικό''...και επειδή ξέρεις πάνω κάτω τι μουσική ακούω,άλλοι θα έλεγαν έντεχνο,ροκ και μέταλ...όχι,εγώ όταν με ρωτάνε λέω απλά ελληνικό και ξένο ροκ,χαρντ ροκ και μέταλ...Ραπ,χιπ χοπ δεν ακούω,δε μου αρέσει...
    Γούστο του κάθενός βέβαια το τί ακούει,αλλά δε μπορώ να κάτσω να μιλήσω για μουσική με άτομα που ακούνε Βανδή,Ρέμο,Κιάμο,Παντελίδη,Ηλιάδη και όλους αυτούς που δεν ακούω που να με πληρώνουν...Και όχι γιατί το παίζω ροκού ή κουλτουριάρα και έτσι (ασχέτως αν είμαι :p )...απλά δε μου λένε τίποτα μουσικά...Και λαικά θα ακούσω,αλλά προτιμώ να ακούσω Γιώτα Νέγκα,Καζαντζίδη,Μπιθικώτση,Ρίτα,Πόλυ Πάνου,Διονυσίου και γενικά παλιό καλό λαικό,που όσα χρόνια κι αν περάσουν,τα τραγούδια αυτά μας έχουν δείξει τη διαχρονικότητά τους...Είδες εσύ μετά από κάποια χρόνια να τραγουδάνε ή να βάζουν σε μαγαζιά το ''τι ήμουνα για σένανε'' του Ρέμου,ή το ''Δεν υπάρχει τίποτα'' της Βανδή ξέρω 'γω???Γιατί άραγε?Απλό...σουξεδάκια της χρονιάς για όσους ακούνε αυτό το είδος και μετά στον πάτο...Ενώ βάζεις ένα ''γεννήθηκες για την καταστροφή'' ή το ''δε θα ξαναγαπησω'' του Στελάρα και γίνεται τση πουτάνας όπου κι αν είσαι...
    'Ασχετο,εγώ τη μπύρα λες να μην την πίνω επειδή έχω βυζιά?μουάχαχαχαχαχαχα :p :p :p
    Kαι για τέλος,θέλω το δικό σου αστείο βιντεάκι στο youtube να περιέχει τον ερωτικό μονόλογο που έκανες 3 λεπτά να μου γράψεις...θα κλάψει κάθε πικραμένος,χαχαχαχαχαχαχα
    Φιλί μεγάλο όμορφε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Βασίλη τον έχω δει δις εδώ πέρα, οκ μου φτάνει, μου αρέσει αλλά δε νομίζω να πλήρωνα να τον ξανάβλεπα (εκτός αν σκαρφάλωνα τα κάκγελα όπως τις παλιές καλές εποχές).
      Ναι ο Μαζωνάκης είναι τόσο ροκ όσο η Rihanna παίζει κλασσική μουσική...
      Για αυτούς που ακούνε τα καινούρια τα εμπορικά μου είχε πει μια κοπέλα "Γιατί δεν τα θεωρείς καλά; Αφού τα ακούνε οι περισσότεροι." και της απαντάω "Και Πασόκ και ΝουΔου ψηφίζανε (και ψηφίζουν) οι περισσότεροι, τι θα πει αυτό; Και αν το θες από μουσικής άποψης, κάποτε είχαν γίνει της μόδας και παίζανε παντού Κάτμαν, ο άλλος με το πριόνι και όλα τα παρτσακλά της Πάνιας, είναι καλό αυτό;"

      Και για το τέλος αν το έκανα βιντεάκι αυτό που σου έγραψα μόνο ερωτικός μονόλογος δε θα ήταν "που στο διάολο είναι είναι το γαμημένο το δολάριο να το βάλω;..... το θήτα μοιάζει με το οχτώ; τι σκατά κάθομαι και γράφω;.... φτου ρε πούστη, τελείωσε η μπύρα, να πάω στο ψυγείο.... το έψιλον τώρα μοιάζει με 3 ή είναι σα κουράδα που βγήκε μετά από ζόρισμα;"

      Διαγραφή
    2. papaw ce r3, χαχαχαχαχαχα...μου έχει μείνει :p

      Διαγραφή
    3. εν τω μεταξύ όταν το είδα αυτό πρώτη φορά πριν κάτι χρόνια νόμιζα ότι έλεγε κάτι για paparas και μετά έπρεπε να μου εξηγήσουν για να καταλάβω

      Διαγραφή
  3. Το γαμημένο κωλόπαιδο του τζάμπο. Να του πάρεις την αποκριάτικη στολή και να του την κάνεις κλύσμα. Πεντάχρονα με αυταρχικό ύφος. Και μετά μου λες εμένα γιατί μισώ τα πεντάχρονα. Τώρα την κόψανε αυτήν, γιατί δεν έχει πια απόκριες, και κάνανε διασκευή στην "Κατερίνα" του Μπίγαλη. Που βγαίνει, λέει, ο Μπίγαλης εδώ στη Θεσσαλονίκη στο Eightball, και μια φορά τους είχε τελειώσει η μπύρα. Ρε πού πάμε ρε.
    Υ.Γ. Δεν ήξερα πως εσύ χρειαζόσουν και σενάριο για να δεις κόσμο να σφάζεται.
    Υ.Γ.2. ΕΝΦΟΡΣΕΡ ΡΕ ΜΟΥΝΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!
    Υ.Γ.3. Ρε συ, κάτι φίλοι μου Αεκτζήδες μου'πανε ότι έκανες το νεκρό σε κάτι κάδους, αληθεύει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη νομίζεις κι εδώ που είχε έρθει σε ένα μπιτσόμπαρο δεν ήθελε και πολύ ακόμα. Πρέπει να μαζεύονται μπεκροκανάτες στο Μπίγαλη τελικά...

      Υ.Γ.: Χρειάζομαι, πως δε χρειάζομαι. Όταν το σενάριο λέει σε 2 ώρες ταινία με σφαγείς ότι θα δω 1,5 ώρα το Ρωμαίο με τη Τζούλιετ και μισή ώρα τους σφαγείς είναι για τον πούτσο. Θέλω να δω 1,5 ώρα σφαγή και μισή ώρα ένα κάποιο σενάριο που να λέει για τους σφαγείς. Και φυσικά δεν αναφέρομαι μόνο σε τέτοιες ταινίες.
      Υ.Γ.2: ΕΝΦΟΡΣΕΡ ΡΕ ΑΙΔΟΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!
      Υ.Γ.3: χαχαχαχαχα παντού κυκλοφορεί αυτή η ιστορία. Πάντως δεν ήμουν εγώ, κάποτε έκανα το νεκρό έξω από μια Αλφα Μπανκ αλλά νεκρό από το ποτό, όχι από το κυνήγι...

      Διαγραφή
  4. εμένα μου άρεσε η "Αθερίνα" από τα Τζάμπο που είναι διασκευη του παλιού, καλού "Κατερίνα" του Μπίγαλη, καθώς και η διαφημιση με τους Νεάντερνταλ που ρωτάνε τον αρχι-σπηλαιάνθρωπο:
    -Πίτσα;
    -Πίτσαααα....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Του Νεάντερνταλ ναι, ωραία, αλλά η διασκευή όχι. Μάλλον επειδή επί κανα 3μηνο όποτε ερχόταν σπίτι μου ένας φίλος μου (αρκετές φορές) έβαζε την Κατερίνα 3-4 φορές κάθε φορά και όσο να ναι όταν το άκουσα στο Τζάμπο μια αναγούλα την ένιωσα...

      Διαγραφή
    2. Καμιά φωτό της έχουμε να δούμε κι εμείς;;;;

      Διαγραφή
  5. Εμένα με έχει στοιχειώσει αυτό το "τσάμπα το βρακάκι".
    Α, κι όσο για τα βίντεα, είχα ένα συμμαθητή τρε καγκουρέ, έβγαλε 12 λεπτά βίντεο πετώντας μαργαριτάρια τύπου "εσείς οι γυναίκες δε σκέφτεστε καθόλου', βγήκαν όλες να το κράξουν, έβγαλε μετά βίντεο για τους haters και μετά έσβησε τα βίντεο. Ευτυχώς (;) που υπάρχουν πολλές ευκαιρίες να βρεις ένα μαλάκα και να τον δείχνεις με το δάχτυλο εκεί έξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι τα σβήνει κι αυτός; άστα ρε φίλε να υπάρχουν να σε δείχνουμε με το δάχτυλο και να γελάμε!

      Διαγραφή
  6. Τι θες να πεις;
    Ότι πρέπει τώρα να δω και τα βιντεάκια;
    Δηλαδή δεν φτάνει που έφαγα μισή ημέρα να διαβάσω το ποστ;
    Πρέπει να δω και τα βιντεάκια;

    Πάντως εμένα μου αρέσει η τζαζ, αλλά μέχρι μια συγκεκριμένη χρονιά. δηλαδή πριν αποδημήσουν εις κύριον όλοι οι μεγάλοι του είδους. Η δε πιο αγαπημένη μου δεκαετία στη τζαζ είναι 1935-1945!
    Επίσης αγαπώ και το ρεμπέτικο, αλλά και τα λαϊκά μου αρέσουν. Τα βαριά λαϊκά.
    Τέλος πάντων και για να μην πολυλογώ, μόνο μέταλ και "έντεχνο" δεν μπορώ να ακούω. Το ένα με ζαλίζει και το άλλο μου βγάζει μια κλαψομουνίαση την οποία και σιχαίνομαι.
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται ότι θα δεις και τα βιντεάκια! Πόσες φορές έχεις δει να ανεβάζω βίδεα;;;;

      Αλήθεια βγαίνουν ακόμα τραγούδια στη τζαζ; Γιατί δεν έχω ιδέα...

      Επίσης εσύ που έχεις γιο τι λέει για τις μουσικές επιλογές σου;

      Διαγραφή
    2. Καλά, μη φωνάζεις, θα τα δω και τα βίδεο. Θα το πιω κι αυτό το ποτήρι... Όχι τώρα όμως γιατί σε λίγο πάω για δουλειά. Θα έλεγα την Κυριακή το πρωί. Ναι; Ναι!

      Τραγούδια καινούργια της τζαζ που να μου αρέσουν, δεν έχουν πέσει στην αντίληψή μου. Εκτός από μία δουλειά της Bria Skonberg. Πάρε ένα δειγματάκι: https://www.youtube.com/watch?v=hLsf4-kiozQ
      Κατά τα άλλα, μόνο κάτι τύποι υπάρχουν που κάνουν αυτοσχεδιασμούς οι οποίοι δεν ηχούν ευχάριστα στα αυτιά μου καθώς είμαι της παλιάς σχολής και θέλω τη μελωδία πάνω σε αρμονική βάση. Ως εκ τούτου η τζαζ προχωράει ακάθεκτη και δεν είναι μια πεθαμένη μουσική, αλλά δεν είναι και για εμένα. Αλλά άσε τα παιδιά να αυτοσχεδιάζουν και να εκτονώνονται.

      Χμμμ, ο γιος μου ποτέ δεν κατάλαβε γιατί ακούω τζαζ και μπλουζ και πάντα ρώταγε επιμόνως εάν καταγόμαστε από τη Ν. Ορλεάνη, κατά κάποιο τρόπο. Αλλά εντάξει, δεν καταλαβαίνει και τι βρίσκω στον Νικ Κέιβ για παράδειγμα. Και πώς μπορεί να δένει η Ζαίρα των Βίρβου-Τσιτσάνη με τους Astyplaz, χωρίς να συγκινείται που οι Astyplaz είπαν κι αυτοί την Ζαίρα. ΄Η γιατί ακούω μουσικές του 40 του 50 ή του 60, αφού ήμουν αγέννητη τότε ή πάρα πολύ μικρή. Και αφού ακούω αυτά πώς γίνεται να μου αρέσουν οι Θίβερι Κορπορέσιον και ο Γκραμμάτικ. Δεν εννοεί να καταλάβει ότι ακούω ότι ηχεί ευχάριστα στο αυτί μου, ανεξαρτήτως είδους.
      Ο ίδιος δεν υπήρξε ποτέ χεβυμεταλάς. Αντιθέτως στην εφηβεία του εγώ δήλωνα μάνα-ρέιβερ. Ευτυχώς δεν κράτησε πολύ, γιατί σύντομα ανακάλυψε την RnB και όλα καλά. Τώρα του αρέσουν πιο μέινστριμ ακούσματα και κάτι ντάμπστεπ και κάτι τριπ-χοπ τα οποία δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εμένα, αλλά κάποια κομμάτια η αλήθεια είναι του τα έχω κλέψει και τα παίζω ενίοτε στην εκπομπή. Την οποία εκπομπή, στα τόσα χρόνια που κάνω ραδιόφωνο, την έχει ακούσει μόνο μια φορά κι αυτό γιατί τον εκβίασα ότι θα τον δώσω στεγνά σε μια γκόμενα που της είχε κάνει κουτσουκέλα με μια άλλη!
      Αλλά τι να πεις; Χάσμα γενεών!
      Σταματώ εδώ, γιατί αυτό το σχόλιο κινδυνεύει να μοιάσει σε μέγεθος με την ανάρτησή σου!

      Διαγραφή
    3. χαχαχαχα όχι να γίνει σαν την ανάρτησή μου να δεις τι ωραία περνάω εδώ να γράφω τόσες ώρες και μετά θα μου πεις αν δεν αρχίζεις να γράφεις δίχως να πιείς...

      Να τα δεις όπως κι εγώ άκουσα το τραγούδι σου που δε μου έκανε βέβαια ιδιαίτερη αίσθηση αλλά για φασωτράγουδο καλό ήταν!
      Αυτό λέω ότι πέθανε η τζαζ (οκ, πεθαίνει), ότι δε βγαίνουν τραγούδια όπως βγαίνανε κάποτε και αν και όποτε βγαίνουν είναι σπάνια.

      Πες στο γιό σου ότι δε χρειάζεται κάποιος να αγαπάει ένα μονάχα είδος μουσικής, άσχετα αν εγώ προσωπικά θεωρω τη ρέγγε αποτυχία πάνω από μισή ώρα (τέτοιοι δεν είναι οι γκραμμάτικ ή μου φαίνεται;)
      Μην αγχώνεσαι! Θα κατασταλλάξει κάποτε και ο γιος σου σε κάποιες μουσικές!!

      Διαγραφή
    4. Σύνελθε Πρόεδρε!
      Είναι αυτό ρέγγε; https://www.youtube.com/watch?v=mUnMOG8xKsg
      Είναι ρέγγε;

      Καλημέρα!

      Διαγραφή
  7. Αχ αγαπητέ μου Πρόεδρε
    υπάρχει όνομα γι αυτό που έπαθες και θα σου το πω με Ρήμα:
    Μεγάλωσες (και τίποτε, ούτε η νοσταλγία δεν είναι πια όπως ήταν..).

    Καλώς τον,
    ή αλλιώς: Join the club!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, δε μεγάλωσα, περνάω την εφηβεία μου γι αυτό παραπονιέμαι με όλα!!

      Διαγραφή
  8. Α ρε πρόεδρα, τα ίδια παράπονα έχω και εγώ ακριβώς. Και με αυτή τη σειρά. Είσαι αδελφή ψυχή (νο παν ιντεντιντ) αλλά πρέπει να σε μάθω να πίνεις μπύρες.
    Ξεκίνα τα μαθήματα με Septem για εγχώρια προϊόντα και Brewdog για εισαγωγής. Και αν δεν ξέρεις που να τα βρεις , Local Pub, Χαλάνδρι. Χαϊμαντά.
    Πωωωπωωω heroes, planescape..τι μου θύμησες τώρα. Καμμένες εξεταστικές ολόκληρες.. :S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή με βρήκατε μικρό και ανυπεράσπιστο και μου χτυπάτε τα της μπύρας να πω ότι πίνω Προστ επειδή 9 το βράδυ που σχολάω θα πάω από το μινιμαρκετέα δίπλα να πάρω που είναι και φτηνές γιατί ακόμα δίνω περισσότερο βάση στην ποσότητα του αλκοόλ παρά στην ποιότητα. Και εκτός αυτού θέλω κανα καλό σάιτ άμα ξέρεις με μπύρες που να μπορείς να παραγγείλεις (μιας και βαριέμαι να ψάχνω :Ρ) γιατί από Αθήνα λίγο δύσκολο να πάρω εκεί κάτω που είμαι!

      Τα παιχνίδια αυτά εμένα μου δώσανε καμμένες σχολικές εξετάσεις, με εξαίρεση το heroes 3 και 5 αργότερα που μου δώσανε καμμένες εξεταστικές!

      Διαγραφή
    2. http://www.beer.gr/market?page=shop.browse&category_id=90 αειντε.. και μπύρες σου παρέχουμε

      Διαγραφή
  9. Επίσης όπως παρατήρησε και ο Θωμάς, δε χρειαζόμαστε και ιδιαίτερα σενάρια για να δούμε συκωταριές ιπτάμενες. Π.χ Versus, Braindead. Δεν τα έλεγες και σεναριακά άρτια :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς και δε χρειάζεσαι κάποιο ιδιαίτερο σενάριο ούτε έχει κάτι έξυπνο ή δενξερωκιεγώ τι άλλο σε αυτές τις ταινίες. Αρκεί το σενάριο να έχει μέσα ιπτάμενες συκωταριές, άμα αντί για αυτές έχει για το χαμένο νώθο παιδί του σκύλου του πρωταγωνιστή άλλαξε την ταινία και από περιπέτεια κάντο δραματικό να γλυτώσουμε κι εμείς κάποιες ώρες από τη ζωή μας!

      Διαγραφή
    2. Κάτσε, κάτσε! Ποιο είναι το πρόβλημά σου με το "τζάμπα το βρακάκι"; Το απόλυτο hit του καλοκαιριού; Που μετά απ' αυτό το χάος; Που...εντάξει, σκάω!
      Θα μιλήσω για τη μουσική γιατί για όλα τα υπόλοιπα δεν έχω άποψη..δεν ξέρω ας πούμε τους Monty Python (μη με λιθοβολήσετε!!!)
      Αλλά για τη μουσική θα συμφωνήσω ότι πάει απ' το κακό στο χειρότερο. Ειδικά αν λες ότι η αγαπημένη σου τραγουδίστρια είναι η Πάολα και στο καπάκι διαβάζεις Λειβαδίτη γιατί σ' αρέσει η ποιότητα...οκει!
      Λίγοι είναι αυτοί που πραγματικά αξίζουν να είναι στην ελληνική μουσική σκηνή (γιατί ελληνική ακούω κατά κύριο λόγο) και μία απ' αυτούς δεν είναι η Φουρέιρα!
      Όσον αφορά στο έντεχνο...απλά πιστεύω ότι είναι λάθος η ονομασία. Εν+τέχνη. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, έντεχνη είναι και η ροκ μουσική και η τζάζ και το λαϊκό. Όχι μόνο αυτά τα ήρεμα τραγουδάκια τύπου "σε θέλω πίσω. Σ' αγαπάω. Λιώνω, σβήνω, χάνομαι!' που ταυτίζονται με αυτό το είδος μουσικής. Εντάξει, όλα πλέον εμπορευματοποιούνται. Αλλά πιστεύω πως ακόμη υπάρχουν άνθρωποι -όχι μόνο παλιοί- που κάνουν πολύ καλή δουλειά σ' αυτό το είδος. Θα σου φέρω ένα παράδειγμα..Νατάσα Μποφίλιου. Δεν ξέρω αν την έχεις ακούσει, αν σ' αρέσει κτλ (αν δε σ' αρέσει, πρόσεξε τι θα πεις για να μη χάσω την ψυχραιμία μου!). Απλά ακούγοντας πολλά από τα τραγούδια της, νιώθω ότι ο δημιουργός έχει γράψει ποίηση. Ναι, είναι και καλά "έντεχνη" τραγουδίστρια, και όμως τα τραγούδια της δεν κλαίνε -όλα- για το χαμένο έρωτα (αν και έχει και τέτοια) και "γύρνα πίσω θα πεθάνω, έχω αρχίσει και τα χάνω." Όπα! Ξέφυγα.
      Και τέλος πάντων, ήθελα να καταλήξω πως το έντεχνο ναι, χαρακτηρίζεται για την κλαψομουνίασή του και ναι, όλα τα είδη της μουσικής σήμερα πάνε κατά διαόλου, αλλά τι πειράζει; Ας λικνιστούμε στους ρυθμούς του Παντελίδη και του "βρακακίου".
      Στην υγειά σου, αν πίνεις!

      Διαγραφή
    3. Είσαι μικρή γι αυτό δεν ξέρεις τους Μόντι Πάιθον αλλά ευκαιρία να τους μάθεις!!

      Ο Λειβαδίτης και η Πάολα πάνε μαζί επειδή κι ο Λειβαδίτης έχει γίνει "τρέντι" και ο κάθε παρακμιακός που δεν μπορεί να γράψει ούτε το όνομά του σωστά το παίζει ψαγμένος ανεβάζοντας στάτους με Λειβαδίτη.

      Πιστεύω ότι το έντεχνο ονομάστηκε έτσι επειδή οι περισσότεροι που ακούνε έντεχνο το παίζουν λίγο έως πολύ κουλτουριάρηδες και θεωρούν ότι μόνο αυτοί ξέρουν από καλή μουσική και πως ό,τι άλλο υπάρχει είναι για τη γιουροβυ.... για τα πανηγύρια.
      Εννοείται πως υπάρχουν και αξιόλογοι τραγουδιστές και σ αυτήν την κατηγορία όπως και σε όλες, απλά είναι ελάχιστοι. Και η Μποφίλου δε μ' αρέσει! Δε μου κάνει καμία αίσθηση. (αν χάσεις την ψυχραιμία σου θα στη βρω εγώ :Ρ).

      Τι θες να πεις; Ότι ο Παντελίδης δεν είναι καλός; Αυτός ο εξαίρετος τραγουδιάρης που δεν μπορεί να τραγουδήσει καλύτερα από το σκύλο του; Ντροπής πράματα!!

      Εβίβες!!

      Διαγραφή