Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

JE SUIS CHARLIE

          Για όσους ζούνε σε σπηλιά τις τελευταίες μέρες / ώρες, μόλις βάλανε wi-fi στη σπηλιά τους και δεν έχουν δει τι γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο να σας ενημερώσω ότι κάποιοι μουσουλμάνοι δολοφόνησαν 12 άτομα. Επειδή κάποιοι από αυτούς τόλμησαν ΤΟΛΜΗΣΑΝ να σατιρίσουν το Μωάμεθ. Η εφημερίδα Charlie Hedbo το έκανε συχνά, όχι μόνο με το Μωάμεθ αλλά με τους πάντες. Και κάποια ορκ μπήκαν με καλάσνικοφ και άρχισαν να καθαρίζουν κόσμο, σχετικό και άσχετο.

          Και δεν είναι ότι σκότωσαν 12 άτομα. Μέσω αυτών σκότωσαν ένα μέρος της ανθρωπότητας. Τα γαμημένα και κατακρεουργημένα στο μυαλό ορκ σκοτώνουν την ελευθερία της έκφρασης, είναι κάτι που έχει πεθάνει πολύς, πάρα πολύς κόσμος στο όνομά της. Και ξέρετε ποιο είναι το χειρότερο; Ότι νίκησαν. Ναι, νίκησαν. Μερικοί λοβοτομημένοι νίκησαν δισεκατομμύρια κόσμο, νίκησαν ακόμα και χρόνια ιστορίας. Νίκησαν την ελευθερία έκφρασης.

           Θα επιστρέψω σε λίγο εδώ για να πω και κάτι άλλο πρώτα. Δεν είναι ότι τους σκότωσαν μουσουλμάνοι άρα όλοι οι μουσουλμάνοι είναι ζώα κτλ κτλ. Ξέρω μουσουλμάνους γαμώ τα άτομα. Ούτε ότι ο χριστιανισμός είναι η καλή θρησκεία που τα αποτρέπει αυτά. Γιατί έχω διαβάσει από σχόλια ότι διάολο φανταστείτε. Άμα όντως είχατε διαβάσει κι εσείς τη βίβλο ή θα την πετούσατε στα σκουπίδια ή αν συμφωνούσατε θα ήσασταν στην καλύτερη ένα ρατσιστικό και μισανθρωπικό ον. Εξάλλου μην ξεχνάτε ότι κάποτε και οι χριστιανοί τα κάνανε αυτά. Μην ξεχνάτε ότι σε μικρότερο βαθμό ακόμα γίνεται, τουλάχιστον στην Ελλάδα. Η ιστορία με τον Παστίτσιο είναι πολύ πρόσφατη ή μήπως την ξεχάσατε ήδη; Οι άλλοι σε γενικές γραμμές είναι πολύ πιο αμόρφωτοι από εμάς τους απλά αμόρφωτους (ω ναι, ακόμα αμόρφωτοι είμαστε). Αυτοί παίρνουν καλάσνικοφ και θερίζουν κόσμο, εμείς τους κλείνουμε στη φυλακή. Και είμαι σίγουρος ότι αν μπορούσαν στο δικό μας να του παίξουν με καλάσνικοφ στη μούρη θα το κάνανε. Αλλά προοδεύσαμε κάπως.

          Για όσους νομίζουν ότι πρέπει να σατιρίζεται ο Μωάμεθ, μην ξεχνάτε ότι το ίδιο πρέπει να ισχύει και για το Χριστό, το Βούδα, τον οποιοδήποτε. Δηλαδή αυτό εδώ το σκίτσο:



δεν πρέπει να προκαλεί μια φούντωση, μια φλόγα στην καρδιά και να μετατρέπεται σε μίσος. Δε σ’ αρέσει; Οκ. Κάνε την κριτική σου άμα θες και μετά βούλωσέ το! Τι; Σου προσβάλλουν τη θρησκεία; Πάρε τον ανεπίσημο χορηγό μας:




Τα έχουμε ξαναπεί. Ο ένας προσβάλλεται όταν του θίγουν τα θεία, ο άλλος όταν κοροϊδεύουν τους χοντρούς, ο άλλος για τα πολιτικά του πιστεύω, ο καθένας μπορεί να ενοχλείται από κάτι. ΣΤ’ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ! Άμα είσαι μπούλης και δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις λίγο χιούμορ τράβα σε κανα δέντρο να κάνεις παρέα με τους πρόγονούς σου.

          Επίσης, με τέτοια σκίτσα είναι εύκολο να ξεχωρίσεις τους μαλάκες. Προσβάλλεσαι από αυτό; Ωραία, έλα να σε στείλουμε σε ένα νησί εσένα και όσους προσβάλλονται από οτιδήποτε σατιρικό να παίξετε μπουνιές ή να πετάτε πέτρες ο ένας στον άλλο να δούμε ποιος θα νικήσει. Και όποιος νικήσει, να μας το πει, να έρθουμε να τον βομβαρδίσουμε να καθαρίσουμε και απ’ αυτόν.


          Επιστρέφω στα προηγούμενα. Είπαμε, μερικοί λοβοτομημένοι νίκησαν. Πάλι! Γιατί έχει ξαναγίνει στο πρόσφατο παρελθόν. Και γιατί νίκησαν; Μα γιατί δε θα κάνουμε τίποτα. Πες ότι τους πιάνουμε, ωραία; Μετά τι; Θα κάνουμε πορεία διαμαρτυρίας; Ποιος θα σε ακούσει; Ο φανατισμένος μουσουλμάνος; Αυτός θέλει να σκοτώσει άπιστους για να γαμάει παρθένες στην επόμενη ζωή του. Ο ΜΑΛΑΚΑΣ! ΤΟ ΖΩΟ! Και σε μερικά χρόνια που θα ξεχαστεί το θέμα και κάποιος θα ξανασατιρίσει το Μωάμεθ ή τη θρησκεία τους ή τον άπλυτο κώλο τους να πάλι ξαναμανανεκρούς που θα έχουμε. Και θα ξανακάνουμε πορεία διαμαρτυρίας λες και θα κερδίσουμε κάτι έτσι.

Ρε, πάρτε το χαμπάρι, όλη η ανθρωπότητα κινδυνεύει με αυτές τις μαλακίες. Εγώ προτείνω πιο δραστικά μέτρα. Όλοι, μα όλοι αρχίζουμε τα σκίτσα με το Μωάμεθ και τα διαδίδουμε παντού, δεξιά αριστερά. Ρε, πανό να τα κάνουμε σας λέω. Γιγαντοαφίσες! Να θες να πας στη Γαλλία να δεις τον πύργο του Άιφελ και πάνω του κρεμασμένο να δεις μια γιγαντοαφίσα με το Μωάμεθ να πηδάει μια γίδα. Ή να πηδιέται από μια γίδα, δε με νοιάζει. Τα πλοία πάνω στα φουγάρα να έχουν το Μωάμεθ να καπνίζει τσιγαριλίκι ενώ τον παίζει. Παντού ρε σας λέω, παντού. Και να συμφωνήσουν και οι κυβερνήσεις. Όλες. Να βάζουνε τη στρογγυλή σφραγίδα και από κάτω να υπογράφουν με ένα κωλοδάχτυλο ή ένα troll face. Στην ανάγκη πετάμε 2-3 αεροπλάνα πάνω από ισλαμικές χώρες και σκορπάμε φυλλάδια με το κάμα σούτρα με πρωταγωνιστή το Μωάμεθ.

Αλλά να δώσουν όλες οι χώρες το παρών. Αν το αφήσουμε να περάσει έτσι στο ντούκου σε λίγα χρόνια να δείτε που θα ξαναέχουμε τα ίδια. Και όποια χώρα δε συμφωνήσει την αποκλείουμε από τον υπόλοιπο κόσμο. Δε θέλει π.χ. η Ινδία να συμμετέχει; Αποκλείουμε όλες τις επαφές με αυτήν. Δεν αφήνουμε κανέναν να μπει ή να βγει να πάει σε άλλη χώρα. Δεν τους προμηθεύουμε τίποτα. Τι παράγουν στην Ινδία; Ας πούμε βρύα και λειχήνες. Ε, ας μείνουν να τρώνε βρύα και λειχήνες και να προσκυνάνε τις ιερές τους αγελάδες γιατί άλλο πολιτισμό δε βλέπουν. Μα τίποτα όμως λέμε. Πώς είναι μια πόλη στην ταινίες με τα ζόμπι που έχει μπει σε καραντίνα; Ένα τέτοιο πράμα.


Ορίστε και το δικό μου σκίτσο με το Μωάμεθ με την εξαιρετική ζωγραφική (των windows) που ξέρω:



Ήθελα να το ζωγραφίσω στο κωλομέρι μου και να το βγάλω φωτογραφία αλλά έχω τρίχες και δε θα φαίνεται :S Θα έρθουν μουσουλμάνοι να με αποκεφαλίσουν; Ε, ας έρθουν. Αλήθεια. Δεν πρέπει να περάσει πάλι το δικό τους. Δεν πρέπει να τους φοβόμαστε πλέον.

Όποιος θέλει ας κάνει το δικό του σκίτσο. Να το πείτε και σε άλλους να κάνουν κι αυτοί. Ας γεμίσουμε τον τόπο. Ας τους δείξουμε ότι τόσα και τόσα χρόνια που κούτσα κούτσα προοδεύει η ανθρωπότητα δε θα κωλώσουμε εδώ. Ας μην αφήσουμε μερικά ανεγκέφαλα κτήνη να νικήσουν. Ας τους πούμε ένα παγκόσμιο


ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΖΩΑ!

35 σχόλια:

  1. Το σκίτσο σου είναι σαν να το ζωγράφισε ένα νηπιαγωγείο με σύνδρομο Ντάουν. Μ'αρέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οτι εγραψα και σε αλλο blog.

    Αν παρουμε τις περιπτωσεις που εχουν τραβηξει τον Τζιμακο στα δικαστηρια θα δουμε οτι το Πατρις-Θρησκεια-Οικογενεια καλα κρατει στην Ελλαδα.

    Εγω παντως αυτο που εχω να πω ειναι να εχουν στο μυαλο τους αυτοι που επικροτουν το καψιμο χωρων λατρειας των μουσουλμανων και οσοι ετοιμαζονται να λιντσαρουν "αλλοθρησκους" οτι οι ανθρωποι του Charlie Hebdo δολοφονηθηκαν επειδη ακριβως μιλουσαν ελευθερα και πιστευαν οτι ηθελαν. Για τους ιδιους ακριβως λογους δηλαδη που θα λιντσαριστουν οι "αλλοθρησκοι" και θα καουν τα τεμενη και τα τζαμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ρε συ, τον Πανούση. Είδες; Πάνε χρόνια και το είχα ξεχάσει. Και τώρα μου θύμισες για βιβλία που καίγανε και ότι θέλανε να πηγαίνανε σινεμά για να αποτρέψουν να δουν στον κόσμο να δουν τον κώδικα Ντα Βίντσι.

      Κάποιοι είναι τόσο ζώα που νομίζουν ότι όλο αυτό έχει να κάνει μόνο με τους μουσουλμάνους. Γι αυτό πρέπει να τους διαχωρίσουμε να τους στείλουμε σε ένα νησί στη μέση του πουθενά να τους φτιάξουμε καμιά χιλιάρα τζαμιά και να τους παρατήσουμε με ένα σπιρτόκουτο και ένα αναπτήρα.

      Διαγραφή
  3. Δεν δικαιούμαι να λέω ότι είμαι Charlie, για τον απλούστατο λόγο ότι εκ του ασφαλούς γράφω τις όποιες παπαρίες μου και πρωτίστως κρυμμένη πίσω από την ανωνυμία μου.
    Charlie ήταν αυτοί οι τύποι που ενώ ήξεραν ότι είχαν το κεφάλι τους στον πάγκο του χασάπη, αψηφούσαν κινδύνους και συνέχιζαν. Οπότε συμπαρίσταμαι, αλλά δεν δικαιούμαι.
    Το κείμενό σου, καταπέλτης, δεν το συζητώ, το σκίτσο σου είναι λίγο άστα να πάνε στο διάολο, όπως περίπου θέλει να πει κι ο Θωμάς ο Βάρβαρος πιο πάνω, αλλά κι εμένα μ' αρέσει!
    Καλημέρα και μη χειρότερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα. Κι εγώ εκ του ασφαλούς γράφω και ας το έχω ποστάρει στο φβ. Αν μπορούσα αυτό να το γράψω δημόσια σε κάποια εφημερίδα ή σε κάποιο περιοδικό θα το έκανα. έχω μεγάλο πρόβλημα με τέτοιου είδους θέματα.
      Αλλά αυτοί που έγραφαν ή γράφουν ακόμα στο περιοδικό είναι ήρωες. Διάβασα ότι τους είχαν απειλήσει κι άλλες φορές διάφοροι αλλά δε σταμάτησαν. Ήρωες.

      Διαγραφή
  4. Τις τελευταιες μερες λοιπον με αυτο που συνεβη, θυμηθηκα αυθορμητα το βιβλιο του Μπακουνιν "Θεος και Κρατος", πηγα λοιπον και το σουφρωσα απο μια φιλη για να ξαναδιαβασω καποια πραγματα. Τελικα κατεληξα πως καποιοι φοβουνται τις απλες αληθειες και προτιμουν να παρφουμαρισμενα ψεματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά. Αν το ψέμα τους βολεύει όσο παραφουμαρισμένο κι αν είναι θα το προτιμήσουν.

      Διαγραφή
  5. Πριν καμιά δεκαπενταετία όταν ήμουν τινέητζερ είχα την εντύπωση πως στο μέλλον (σήμερα δλδ) ο κόσμος θα είναι πιο συνηδειτοποιημένος και θα έχει απομακρυνθεί από την θρησκεία. Τι ναρκωτικά έπαιρνα;
    Σήμερα βλέπω ότι ο θρησκευτικός φανατισμός όχι μόνο καλά κρατεί αλλά ότι είναι ακόμα πιο δυνατός από τη δεκαετία εκείνη. Πλέον που δεν παίρνω ναρκωτικά το μέλλον μόνο δυσοίωνο μου φαίνεται, μάλλον θα ξανακυλήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω ρε συ, βλέποντας την εξέλιξη της ιστορίας νόμιζα ότι όσο περνούσε ο καιρός διώχναμε σιγά σιγά τις μαλακίες της θρησκείας. Τώρα τελευταία έχω παρατηρήσει μια άνοδο πάλι αλλά ίσως να οφείλεται ότι τώρα με τα ιντερνετς που όλοι μπορούν να πουν τη μαλακία τους (ανώνυμα ή επώνυμα) και εμφανίζονται ξανά. Αλλά νομίζω ότι είναι περισσότεροι απ όσο περίμενα. Δεν ξέρω...

      Διαγραφή
    2. Πώς την πατήσαμε έτσι;
      Ποιος πότε έκανε τι κι η ανθρωπότητα έκανε την αναστροφή;

      Είναι στιγμές που ακόμα δεν τ πιστεύουμε κι ας βλέπουμε όλων των ειδών όπλα, θρωσκοληψίες και φανατικούς μπροστά μας..

      Διαγραφή
    3. νομίζω ότι δίνεται περισσότερη βαρύτητα απ ότι πρέπει στις χαζές γνώμες.

      Διαγραφή
  6. Οι φανατικοί είναι χειρότεροι από τα σκίτσα.

    (Τι είπα ο γίγαντας!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συχνά τα πνεύματά μας συναντώνται Πρόεδρε μα τ χάρηκα με το
    «Επίσης, με τέτοια σκίτσα είναι εύκολο να ξεχωρίσεις τους μαλάκες. » που κι εγώ αναγκάστηκα να φέρω ως επιχείρημα σε Αμερικάνα φίλη που μου έδωσε άρθρο των New York Times με τιτλο 'Δεν είμαι Charlie' διότι, έλεγε ο αρθρογράφος, δε γελά με παιδαριώδες χιούμορ κάφρικο κ.λ.
    Ούτε εγώ γελάω χα-χα-χα, τα αστεία αυτά είναι του χμ χμ και του 'ΧΑ! έλα να δεις' της είπα, μα αποτελούν θαυμάσια δοκιμασία (και ευκαιρία αυτοτεσταρίσματος). Εξ άλλου, μπορεί ο κύριος Χ να μη γελά με χιούμορ 13χρονου όπως το λέει, μα μην ξεχνιόμαστε: hoi polloi γελούν με Χάρ Κλυν* και Πανούση ενώ άνετα, δίχως ίχνος από self conciousness παραδέχονται δημοσίως ότι τους αρέσει που τα κανάλια θυμήθηκαν το Στάθη Ψάλτη.

    Οι ίδιοι λοιπόν που διασκεδάζουν με χαβαλέ με γυμνές και αδελφές τη χρειάζονται τη δοκιμασία με τους Χριστιανούς και τους πολιτικούς τους ώστε να έρχονται στα ίσια τους (hopefully). Και, σίγουρα τη χρειαζόμαστε κι εμείς για να τους ξεχωρίζουμε..

    *έτσι γράφεται ο Χάρυ Κλυν; Σά λάθος μου φαίνεται,σόρυ που δεν έχω δυνάμεις να γκουγκλάρω, δουλεύω άυπνη από χθες..
    Και ήδη πολλά είπα και πρέπει να φύγω να τελειώσω τη δουλειά μου.

    Ωραίο άρθρο, το χάρηκα
    και, όπως είπαμε στην επίσκεψή σου από' κει: ΟΧΙ δε θα αφήσουμε να τους περάσει
    όως δε θα αφήσουμε να ξεχνούν Παστίτσιο και Χυτήριο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οκ, μπορεί να μην της αρέσει της φίλης σου αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει και να υπάρχει. εμένα δε μ αρέσει ο Τζέρεμι, μπορεί να κάνω κριτική αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα του απαγορεύσω να κάνει ότι κάνει.

      Απο κει και πέρα σε γενικές γραμμές κανείς δεν έχει πρόβλημα μέχρι να του θίξουν κάτι δικό του και εκεί γίνεται συνήθως όλη η φασαρία.

      Νομίζω ότι γράφεται Χάρυ Κλυνν και γαμάει! Όπως και ο Πανούσης συνήθως και ο Ψάλτης (γενικά γελάω δύσκολα :P)

      Κι όμως δυστυχώς νομίζω ότι θα ξεχαστούν όλα γρήγορα, τουλάχιστον στην πλειοψηφία.

      Διαγραφή
  8. Μεγάλη πουτάνα η ελευθερία της έκφρασης. Όλοι Σαρλί από την μιά, και μετά μας χαλάει που ένας δημοσιογράφος είπε μαλάκα τον Σαμαρά. Διότι τις περισσότερες φορές, αυτό που μας νοιάζει είναι η δική μας έκφραση ελευθερίας και όχι των άλλων. Βέβαια, ευτυχώς δεν ήμαστε σε άλλα καθεστώτα να μαστιγώσουμε τον Αρβανίτη ή να τον πετάξουμε στους κροκόδειλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι πάει πάντα Μάλερ, όλα ωραία όλα ανθηρά όταν μιλάμε για τους άλλους. Όταν άλλοι μιλάνε για μας στην πυρά στην πυρά! Αυτό είναι υποκρισία και κατάντια.
      Αυτό με το μαστίγωμα το έχουμε ξεπεράσει (σε τέτοιο βαθμό τουλάχιστον) αλλά κάποιοι αν τους δινόταν η ευκαιρία πίστεψέ με θα το κάνανε.

      Διαγραφή
    2. Ποιος είπε μαλάκα τον πρωθυπουργό μας που μας φτιάχνει γήπεδο, να κάψω το στηθόδεσμό της γιαγιάς μου που μου τον κληροδότησε γιατί αυτό της είχε μείνει γιατί είχε να πληρώσει ΕΝΦΙΑ και την κλαίμε ακόμα την δόλια, να φλομώσει το σύμπαν; Ποιος; Ποιος;

      Διαγραφή
    3. Μα είδες κάτι τύποι; Δημοσιογράφοι σου λέει μετά...

      Διαγραφή
    4. @Delirium Tremens
      Ένα κουμούνι χαχαχα

      Διαγραφή
  9. Συμφωνώ απολύτως, η θρησκείες κατ' εμέ δεν είναι το όπιο των λαω΄ν, είναι το θανατηφόρο δηλητήριο που τρελαίνει και σκοτώνει. Δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. άμα στα ποτίζουν από μικρή ηλικία υπάρχει περίπτωση να καταντήσει τέτοιος.

      Διαγραφή
  10. Εγώ μέχρι τώρα έκανα χιούμορ με την τρέχουσα πολιτική πραγματικότητα με πολύ ευγένεια και τακτ μην μου παρεξηγηθεί και μου κλείσει την πόρτα στην μούρη.
    Εσύ μου λες να πιάσω τον Μωάμεθ από τα γένια και να τον κάνω πρώτη μούρη στο blog μου καμάρι μου η κάνω λάθος;
    Άντε και τον κάνω βεντέτα!Την σφαίρα μαζί θα την φάμε η η ευχαρίστηση θα είναι όλη δικιά μου;
    Πλάκα κάνω για να σκάσει το χειλάκι μας.Η ανάρτηση σου φανταστική.
    Τις φιλούρες μου και καλή χρονιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας τη φάμε την πουτάνα!!
      Δεν είναι ανάγκη να πιάσεις το Μωάμεθ μόνο, οποιονδήποτε μπορείς. Αν στο στιλ σου είναι να το κάνεις με ευγένεια οκ. Ο καθένας με τον τρόπο του!

      Καλή χρονιά και σε σένα!

      Διαγραφή
  11. Το γέλιο ήταν πάντα ο μεγαλύτερος εχθρός του φανατικού. Η γελοιοποίηση, ακόμα καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Je suis Charlie ολοι στην Ελλαδα αλλα ο Γεροντας Παστιτσιος (Φ. Λοιζος) εφαγε 10 μηνες χθες.

    Ετσι με τη βοηθεια του Χριστου σας γαμαμε τη Παναγια, αμα λαχει.

    Μη ξεχασουμε και να ψηφισουμε σε λιγες μερες διοτι η ελληνικη δημοκρατια απο αρχαιοτατων χρονων κερδιζει παντα και μας δειχνει τι θα πει ελευθερια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ο Σαμαράς με τα υπόλοιπα καθιζήματα πηγαίνουν να πουν το δικό τους je (ne) suis (pas) Charlie...

      Διαγραφή
  13. Να, η πυρηνική έπρεπε να πέσει στο Nagasaki? τι φταίγανε εκεί οι δύσμοιροι οι Άπονες ?
    Δε ξέρω, πολύ φανατισμός με τις θρησκείες που τους οδηγεί σε βαρβαρότητες χωρίς τέλος.
    Θα έπρεπε να γίνει κάτι σε παγκόσμιο επίπεδο. Να απαγορεύεται κάθε θρησκεία που προωθεί ή ενισχύει τη βία με κηρύγματα μίσους. Μη σου πω να απαγορευτεί και κάθε θρησκεία γενικά... χμμμ

    Και επειδή κολλάει παντού σα τη Κοκακολα που πάει με όλα : Ω ρε χρυσή αυγή που σας χρειάζεται! Έστω ένας σύγχρονος Μ. Αλέξανδρος να τα σαρώσει όλα μέχρι Κίνα. Βλακείες λέω ε? Μάλλον ναι.

    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δε μας την ποτίζανε από μικρή ηλικία με το ζόρι θα ήταν καλύτερα τα πράματα.

      Όσο για το τελευταίο ναι, λες βλακείες.

      Καλημέρα!

      Διαγραφή