Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΣΑΤΙΡΑ


          Όλοι ξέρουμε τι είναι η σάτιρα. Αν τυχαίνει να διαβάζει κάποιο άτομο αυτό το κείμενο και δεν ξέρει τι είναι η σάτιρα, δε σκοτίστηκα κιόλας, βαριέμαι να εξηγώ. Και το ηλίθιο διορθωτικό κειμένων μου βάζει μια κόκκινη γραμμή όταν γράφω τη λέξη με ύψιλον “σάτυρα” (ναι, τα κείμενα τα γράφω πάντα στο word, πειράζει;). Τώρα εγώ γιατί νομίζω ότι η λέξη προέρχεται από τον Σάτυρο και θα έπρεπε να γράφεται με ύψιλον; (καλά, παίζει να είπα και μαλακία τώρα αλλά δε γαμιέται, πτυχίο γιδοβοσκού έχω, οπότε ελπίζω να με συγχωρέσετε κάποια μέρα στη ζωή σας…). Τέλος πάντων η σάτιρα στην Ελλάδα είναι πλέον γνωστή με ονόματα όπως Ράδιο Αρβύλα, Α.Μ.Α.Ν. (παλιοί, αλλά πάντα οι καλύτεροι), Τζίμης Πανούσης, Γιώργος Μητσικώστας, Λάκης ο γλυκούλης, όπα λάθος, Λάκης ο Λαζόπουλος (το κότερο τι κάνει ρε;), Χάρρι Κλυν ο μέγιστος (για πάντα Θεός) και άλλα. Φήμες λένε ότι ο Λιακόπουλος κάνει ένα είδος σάτιρας κοροϊδεύοντας τον κόσμο. Φήμες (δε) λένε επίσης ότι κι εγώ προσπαθώ να σατιρίσω λίγο αλλά τελικά το μόνο που καταφέρνω είναι να γράφω μαλακίες και να σατιρίζω τον εαυτό μου (πόσο μαζόχας πια;).

          Η σάτιρα μας κάνει να γελάμε. Εκτός από τους emo βέβαια που δε γελάνε ποτέ γιατί είναι συνέχεια μες στην κατάθλιψη και τη μιζέρια. Επίσης, η κυβέρνηση έκανε κάτι τόσο ηλίθιο που είναι πιο ηλίθιο και από κάτι πολύ ηλίθιο. Ήθελε να έχει κέρδη από τα τσιγάρα και γι’ αυτό αύξησε τις τιμές και απαγόρευσε το κάπνισμα μέσα στα μαγαζιά (άσχετα αν δεν τηρείται). Τουλάχιστον μας βοηθάει να το κόψουμε. Ε; Α ναι, συγνώμη, αυτό ήταν τελείως άσχετο. Κάτι άλλο ήθελα να γράψω για την κυβέρνηση αλλά το ξέχασα (άστα αυτά, όλοι ξέρουμε ότι γράφεις τέτοιες μαλακίες συνέχεια για να γεμίσεις με παραπάνω σειρές τα κείμενά σου). Σκάσε εσύ! Εκχμμμμ… τι λέγαμε; Α ναι! Η κυβέρνηση έχει μια πολύ άσχημη εικόνα για τη σάτιρα και ειδικά αυτό το Ε Σου Ρου που μοιράζει πρόστιμα λες και είναι διαφημιστικά φυλλάδια. Ε.Σ.Ρ. = Έριδα Σάτιρας Ρεθασασμυνησουμεόλους (ωχ! Προβλέπω μήνυση!). Είμαι πολύ χαρούμενος που ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα όπου ο καθένας έχει το δικαίωμα να πει τη γνώμη του! Έχει το δικαίωμα να πει τη γνώμη του αλλά μετά θα τον πεθάνουμε στις μηνύσεις το μαλάκα μπας και βουλώσει επιτέλους το στόμα του! Επίσης έχει καταντήσει ηλίθιο το όλο θέμα της ανακλήσεως. Αμέσως πρέπει να ανακαλέσει κάποιος για να του δοθεί άφεση αμαρτιών. Έχω ακούσει να λένε ότι πρέπει να ανακαλεί κάποιος όταν κάνει σάτιρα. Τι διάολο; Είμαι ο Νεύτωνας και σας λέω ότι η Γη γυρίζει γύρω από τον ήλιο. Θα πεθάνεις! Ανακαλώ! Ωραία! Και όμως γυρίζει! Μπορεί να μην είμαστε σε εκείνη την εποχή και να μην έχουμε για τιμωρία το θάνατο αλλά πρέπει όλοι να καταλάβουμε κάτι. Όταν εγώ θα κοροϊδέψω με χιούμορ εσένα για ένα συγκεκριμένο θέμα λέω τη γνώμη μου και δε χρειάζεται να ανακαλέσω. Το πολύ πολύ αν καταλάβω ότι είπα κάτι λάθος να ζητήσω συγνώμη. Αλλά κι εσύ πρέπει να μάθεις να το δέχεσαι και αν μπορείς να στηρίξεις την άποψή σου ή να απαντήσεις αναλόγως. Δε χρειάζεται να τρέχεις στον μπαμπά για να με τιμωρήσει. Όμως θίγεται η ΕΛ-ληνική κουράδα του καθενός μόλις πούνε κάτι για την πάρτη του (που υπάρχει και μεγάλη πιθανότητα να είναι αλήθεια). Γιατί εμείς οι ΕΛ-ληνες είμαστε πολλά βαρύ μάγκες και δεν τα σηκώνουμε αυτά! Συνήθως η σάτιρα απευθύνεται στην εξουσία αλλά εδώ θα το γενικεύσουμε…

          Όταν η σάτιρα απευθύνεται σε κάποιον άλλον το θεωρούμε αστείο ενώ όταν απευθύνεται σε μας προσβαλλόμαστε και «θίγεται» το σκατό μας. Με αυτή τη λογική θα έπρεπε οι χριστιανοί να προσβάλλονται αν «θιχτεί» ο χριστιανισμός. Το ίδιο και οι μουσουλμάνοι, το ίδιο και οι βουδιστές. Ύστερα, τα άτομα με ειδικές ανάγκες αν ακουστεί κάτι για αυτούς. Ύστερα οι καπνιστές. Και οι μη καπνιστές. Και πάει λέγοντας μέχρι που στο τέλος η μόνη σάτιρα που θα υφίσταται θα είναι οι γκριμάτσες που θα κάνουμε βγάζοντας τη γλώσσα έξω και κάνοντας «πφφφφρρρρρρρ»… Αν και τότε υπάρχει περίπτωση να προσβληθούν τα άτομα που τους έχουν κόψει τη γλώσσα…

          Νομίζω ότι πρώτα απ’ όλα πρέπει να ψηφιστεί ένας νόμος για τη μαλακία που δέρνει τον άνθρωπο. Αν για παράδειγμα μια ψωνάρα πει κάτι ή κάνει κάτι δημόσια που είναι ηλίθιο μόνο και μόνο για να προβληθεί περισσότερο ή να βγάλει κι άλλα λεφτά τότε ΠΡΕΠΕΙ να σατιριστεί. Αν έχει γίνει δημόσια βέβαια (δε θα βγάλουμε και στον αέρα αυτά που κάνει ο Ψινάκης στο κρεβάτι του!). Αν μετά από αυτή τη σάτιρα η ψωνάρα αποφασίσει να μηνύσει αυτόν που τη σατίρισε τότε αυτός ο νόμος θα απαγορεύει να γίνεται δεκτή η μήνυση με την αιτιολογία: «Καλά έκανες / είπες τέτοια μαλακία και θέλεις να κάνεις και μήνυση; Βρε ΟΟΟΟΥΥΥΥΥΣΤ!».

          Και σκέφτονται από εκεί ψηλά (μην κοιτάς πάνω ηλίθιε, ιεραρχικά εννοώ): «Τι να κάνουμε για να πάρουμε κι άλλα λεφτά; Να κυνηγήσουμε αυτούς που φοροδιαφεύγουν έχοντας εκατομμύρια και να τους σκίσουμε τον ποπό; Μπα, βαρετό! Να φορολογήσουμε την Εκκλησία; Πφφφ, η Εκκλησία (δεν) είναι έντιμη. Να δώσουμε πίσω αυτά που κλέβαμε τόσα χρόνια; Ηλίθιο, σαν να κλέβουμε τον εαυτό μας! Α! Ας μηνύσουμε πάλι το Λαζόπουλο! Άσε που θα έχει και πλάκα!». Και σκέφτεται και ο παπάς: «Τι να κάνω για να πάρω κι άλλα χρήματα ώστε να (μην) τα δώσω στους φτωχούς; Να επιβάλλω υποχρεωτική αγορά τριών κεριών από οποιονδήποτε μπαίνει στην Εκκλησία; Μπα, μάλλον θα έρθουν λιγότεροι! Να βγω στα κανάλια επί πληρωμής και να κηρύττω για το τέλος του κόσμου; Πάλι; Το έχω κάνει τόσες φορές! Α! Ας μηνύσω πάλι το Ράδιο Αρβύλα! Άσε που θα έχει και πλάκα!». Α ρε άχρηστοι μπαγλαμάδες, ούτε μια απλή κριτική δε θέλετε να ακούσετε εσείς, όχι σάτιρα.

          Φασαρία και σαματά έχει προκαλέσει η προκλητική στάση του κυρίου Λαζόπουλου στην εκπομπή του και χέστηκε η φοράδα στ’ αλώνι και προκλήθηκαν σεισμοί, πλημμύρες και μας χτύπησε ο τρομακτικός τυφώνας Πουπουρίπου, ενώ παράλληλα αυτοκτόνησαν οι γηγενείς στο Περού και μετατράπηκαν όλες οι μύγες της Μεσογείου σε παχύδερμα βουβάλια με δολοφονικές τάσεις της μόδας. Γιατί δεν μπορεί ο κύριος Λαζόπουλος να σκαλίζει αμέριμνος το δεξί του αυτί με το μικρό του δαχτυλάκι στην ξαπλώστρα σε μια ονειρεμένη παραλία της Μαδαγασκάρης πίνοντας μοχίτα και εμείς να είμαστε βαθύτατα προσβεβλημένοι από τη στάση και τα λόγια του επειδή θίγεται η ΕΛ-ληνική μαλακία που μας δέρνει. Πολλοί έχουνε κρίνει με καλά ή άσχημα λόγια το συγκεκριμένο άτομο. Ανάμεσά τους κι εγώ. Πρώτα απ’ όλα, όταν κοροϊδεύει αυτές τις διάσημες ψωνάρες πολύ καλά κάνει και θα έπρεπε να εφαρμόζεται και ο νόμος που είπαμε παραπάνω. Πολλοί τον κρίνουν για τις απόψεις του. Απόψεις είναι αυτές και πολύ καλά κάνει και τις λέει. Προσωπικά εγώ διαφωνώ κάθετα σχεδόν με όλες του τις απόψεις. Και έτσι πρέπει να γίνεται. Πάντα κάποιοι θα συμφωνούν και κάποιοι θα διαφωνούν. Ούτε το αλάθητο έχει ούτε είναι ένας επίγειος Θεός που βγάζει φωτιές από τον κώλο του (τώρα βέβαια άμα τρώει φασολάδα δεν ξέρω τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στον οργανισμό του). Άμα πετύχω την εκπομπή του στην τεβέ θα τη δω για να γελάσω κι εγώ ο κακομούτσουνος λιγάκι. Δε θα τον χειροκροτήσω όπως κάνουν αυτοί στην εκπομπή του για κάθε πολιτικό σχόλιο που κάνει γιατί όπως είπα και πριν δε συμφωνώ με όλες του τις απόψεις. Δεν είναι ιεροκήρυκας του 1100μ.Χ., κωμικός είναι. Ούτε όλα που λέει είναι αστεία ούτε είναι όλα δικά του. Και όχι, δε με ενδιαφέρει αν είναι αριστερός ή δεξιός, αν είναι οπαδός του Τσε Γκεβάρα ή αν τα βράδια βάζει κρυφά ένα ψεύτικο μουστάκι και παριστάνει το Χίτλερ μπροστά από τον καθρέφτη του. Και φυσικά δέχεται και κριτικές για το πόσο καλά κάνει τη δουλειά του. Και φυσικά αν τον σατιρίσει κάποιος θα πρέπει να το δεχτεί. Μα τα ποσοστά της τηλεθέασής του φτάνουν το 70%, άρα θα πρέπει να έχει πάντα δίκιο, λέει ο δικηγόρος του διαβόλου. Μα από το 1974 τα ποσοστά που πιάνουν τα δύο μεγάλα κόμματα φτάνουν το 70% και δεν έχουν σχεδόν ποτέ δίκιο, λέει ο παρακμιακός που γράφει αυτό το κείμενο. Μα βγάζει τόσα λεφτά από την εκπομπή του και δε βοηθάει το λαό, λέει ένας άλλος δικηγόρος (όχι του διαβόλου, μάλλον ο Κούγιας θα έλεγα ότι είναι). Μα αυτή είναι η δουλειά του ηλίθιε δικηγόρε και οποιοσδήποτε κι αν ήταν στη θέση του δε θα μοίραζε έτσι τα λεφτά του, ξαναλέει ο παρακμιακός που γράφει αυτό το κείμενο. Είπαμε, δε συμφωνώ με τα περισσότερα που λέει σχετικά με την πολιτική, δε μου αρέσουν όλα του τα αστεία, δε μου αρέσει σαν άτομο, αλλά άμα τον πετύχω καταλάθως στο χαζοκούτι δεν έχω πρόβλημα να δω την εκπομπή του.

Και έγραψα αρκετά για αυτόν επειδή ακούγονται συνέχεια πολλά και οι άνθρωποι χωρίζονται σε δυο μεριές ενώ θα έπρεπε να βρίσκονται κάπου στη μέση. Θα πω και κάτι για αυτούς που πάνε στην εκπομπή του. ΜΗ ΓΕΛΑΤΕ ΠΡΙΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ! Είναι εκνευριστικό, είναι σπαστικό και μοιάζετε με ένα τσούρμο καθυστερημένα. Μόλις ανακοινώσει ότι θα πει ένα ανέκδοτο αρχίζουν όλοι και χασκογελάνε χωρίς αυτός να έχει αρχίσει καν. Και αν κάνει κάποια παύση για να πάρει ανάσα, πολλοί λύνονται στα γέλια, χωρίς να έχει πει κάτι αστείο και χωρίς να έχει τελειώσει το ανέκδοτο. Ρε μαλάκες, τυπώστε μια φωτογραφία του και βάλτε την στο κομοδίνο δίπλα από το κρεβάτι σας να τη βλέπετε κάθε φορά που ξυπνάτε να σας πηγαίνει καλά η μέρα!

Αντί το Ε Σου Ρου να κάθεται να βάζει πρόστιμα σε τέτοιες εκπομπές (Λαζόπουλος, Ράδιο Αρβύλα κτλ.) καλύτερα να τα βάζει σε κάτι μεσημεριανάδικα / πρωινάδικα και σε κάτι Πάνιες γιατί αυτές είναι οι εκπομπές που κατεβάζουν την ποιότητα της τηλεόρασης στον πάτο. Αντί οι παπάδες να στέλνουν μηνύσεις, εξώδικα και χρησιμοποιημένα χαρτιά τουαλέτας στο Ράδιο Αρβύλα καλύτερα να στέλνουν τα λεφτά που μαζεύουν από τους «εράνους» και τα παγκάρια στους άπορους από το να αγοράζουν πανάκριβα αμάξια και χρυσαφικά για τα ράσα τους.

Με την ευκαιρία, ας πούμε και κάτι όσον αφορά το Ράδιο Αρβύλα και κυρίως τον Κανάκη. Ακούγονται πολλά για τα μαγαζιά που έχει, για τα άτομα που δουλεύουν εκεί και δεν ασφαλίζονται, για τους πορτιέρηδες που έχει και πολλά άλλα. Δεν ξέρω τι είναι αλήθεια και τι δεν είναι αλλά ξέρετε κάτι; ΧΕΣΤΗΚΑ! Όπως είπα και για το Λαζόπουλο, δε με νοιάζει! Μου αρέσει η εκπομπή και δε με ενδιαφέρει τι κάνει στα μαγαζιά του. Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στα μαγαζιά του, δεν έχει σχέση με την εκπομπή! Μόνο αυτός με τα γυαλιά που είναι εκεί πέρα μου σπάει τα νεύρα! Για κάποιο λόγο θέλω να τον ξυρίσω, να του δώσω να καταπιεί τα μούσια του και μετά να του ράψω το στόμα να μην ξαναμιλήσει ποτέ γιατί λέει όλη την ώρα μαλακίες!

          Θα ήθελα να δώσω ένα εκατομμύρια μπράβο και τρία δισεκατομμύρια συγχαρητήρια στην σειρά: «Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος». Ειλικρινά δεν περίμενα ότι θα αφήνανε να προβληθεί τέτοια σειρά στην Ελλάδα. Πέσανε βέβαια στην αρχή πολλοί από πάνω για να τη φάνε αλλά ευτυχώς δεν τα κατάφεραν. Αν και έχει ακουστεί ότι τελικά όντως τα κατάφεραν και δε θα συνεχιστεί τις επόμενες χρονιές. Δεν ξέρω, δεν έχω έγκυρες πηγές, αν ξέρει κάποιος ας μου πει. Κάποιοι επίσης λέγανε ότι είναι κλεμμένη από το South Park και κάποιοι άλλοι ότι βρίζει το χριστιανισμό. Να σας απαντήσω. Μπορεί η σειρά να είναι εμπνευσμένη από το South Park (ολιγόλεπτο καρτούν με σάτιρα) αλλά δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Τελείως διαφορετικά θέματα και νοοτροπία. Και δεν βρίζει το χριστιανισμό! Το ότι αναφέρει κάποια πρόσωπα που υπάρχουν στη θρησκεία μας, αυτό δε σημαίνει ότι τους βρίζει. Εσείς που το παίζετε τόσο «πιστοί», αντί να διαμαρτύρεστε για όλες τις λαμογιές που έχει κάνει και κάνει καθημερινά η Εκκλησία, διαμαρτύρεστε για μια σατιρική σειρά. Έλεος δηλαδή! Μπράβο και ξαναμπράβο και ξαναμαναμπράβο στη σειρά και μακάρι να παίζει για πολλά πολλά χρόνια ακόμα!

Για να κλείσουμε αυτό το θέμα (όχι και τίποτα άλλο, απλά δεν ξέρω τι άλλο να γράψω), φαίνεται ότι στη χώρα μας έχουμε κάποιο πρόβλημα με τη σάτιρα. Είναι πολλοί αυτοί που δεν τη θέλουν. Είναι περισσότεροι βέβαια αυτοί που τη θέλουν αλλά δεν είναι σε θέση να επιβάλλουν τη γνώμη τους τόσο εύκολα όσο οι άλλοι. Οπότε τελικά αυτοί οι λίγοι που έχουν πρόβλημα επιβάλλονται πιο εύκολα στους πολλούς που δεν έχουν πρόβλημα και έτσι οι πολλοί υπομένουν τη γνώμη των λίγων επειδή είναι κάτω από αυτούς που είναι πιο πάνω και έτσι οι πάνω που τους κυβερνάνε κάνουν ότι θέλουν σε αυτούς που τη θέλουν ενώ οι ίδιοι δεν την θέλουν και αυτοί που τη θέλουν δεν μπορούν να κάνουν και τίποτα αφού οι από πάνω είναι ισχυρότεροι από τους από κάτω, άρα οι λίγοι που δεν την θέλουν υπερτερούν των πολλών που τη θέλουν…… Αααααα! Σκατά! Δε βγάζω νόημα! Μπερδεύτηκα! Τα παρατάω!


Υ.Γ.:  Πρέπει να ανακαλέσω ε; Ανακαλώ όλο το ποστ λοιπόν!

Υ.Γ.2: Πήρε το αυτί μου ότι κάποτε είχαν κόψει το Μπομπ Σφουγγαράκη γιατί περνούσε λέει γκέι μηνύματα. Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!
Μπράβο! Καλά κάνατε! Ο Σφουγγαράκης ήταν ο πούστης που είχαμε στην τηλεόραση! Κανείς άλλος! (πολύ ωραίο παιδικό, εγώ ακόμα και τώρα να το δω γελάω……… ε; είμαι ανώριμος ε;).

Υ.Γ.3(άσχετο): Στα στατιστικά του μπλογκ μπορώ να δω τι λέξεις τυπώνει κάποιος στο google και έχει δει το μπλογκ μου με αυτόν τον τρόπο. Προφανώς καταλάθως γιατί όλο βρίσκω λέξεις και φράσεις που έχουν σχέση με μουνιά, κώλους, γαμήσια κτλ. Οπότε θα κάνω ένα πείραμα να δω πόσοι θα πέσουν στην παγίδα. Αν είσαι ανήλικος μη διαβάσεις κάτω από αυτή τη γραμμή…


Μουνί μουνί μουνί μουνί μουνί μουνί κώλος κώλος κώλος κώλος κώλος βυζιά βυζιά βυζιά βυζιά γαμήσι γαμήσι γαμήσι γαμήσι γαμήσι γκόμενα γκόμενα γκόμενα γκόμενα γκόμενα μπουρδέλο μπουρδέλο μπουρδέλο μπουρδέλο πούτσα πούτσα πούτσα πούτσα πούτσα μπούτια μπούτια μπούτια μπούτια ώριμη ώριμη ώριμη ώριμη γυμνασμένος γυμνασμένος γυμνασμένος γυμνασμένος φαντασιώσεις φαντασιώσεις φαντασιώσεις φαντασιώσεις μωρό μωρό μωρό μωρό μωρό 18χρονη 18χρονη 18χρονη 18χρονη φετίχ φετίχ φετίχ φετίχ πόδια πόδια πόδια πόδια πόδια
Για να δούμε : P

3 σχόλια:

  1. Έχεις σκεφτεί αυτά που γράφεις να βάλεις κάποιον με ωραία φωνή (γιατί η δικιά σου φαντάζομαι θα είναι σκατά) να τα διαβάζει και να φτιάχνεις σκατό videakia με σκατό εικόνες???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Λαζόπουλος σε μια ηθική κοινωνία θα είχε απαγχονιστεί. Για να τα λέμε τα πάντα όλα και να μάθουμε μπαλίτσα από τον άρχοντα. Αρνούμαι να παρακολουθήσω κάποιον που δεν έχει πάει στρατό επειδή παρίστανε τον τρελό, αλλά παρόλα αυτά κριτικάρει τον στρατό, την εξωτερική πολιτική της χώρας, το Υπουργείο Εξωτερικών και έχει άποψη για όλους και για όλα. Ωραίο παράδειγμα. Ωραίο πρότυπο. Δεν πάει να είναι ο καλύτερος κωμικός του κόσμου, σατυρολόγος, παπαρολόγος, μαλακοπίτουρας κι ότι άλλο θες. Δεν με νοιάζει. Τον θεωρώ υποκριτή του κερατά. Το ότι είναι πούστης και κάποτε έκανε πεζοδρόμιο δεν με αφορά. Ούτε αν σνιφάρει αλεύρι σίτου. Βασικά με αφορούν από τη στιγμή που οι συμπολίτες μου κάθονται και τον παρακολοθούν, αλλά τέλος πάντων. Τον θεωρώ σάπιο.

    Τα ίδια ισχύουν και για τον Κανάκη. Έναν τύπο που έχει μια εκπομπή, γελάει σαν να θέλει να χέσει, υποκρίνεται μέχρι και στα χαχανητά, σφίγγει τα μπράτσα μπροστά στο φακό κι όμως κοροιδεύει τους πάντες. Τραγική φιγούρα. Είναι ένα ψώνιο που σχολιάζει ψώνια. Πόσο ελεεινό και τρισάθλιο είναι αυτό.

    Το πρόβλημα είναι ότι αυτοί ζουν από τη δικιά μας ανεπάρκεια. Και ζουν καλά. Εμείς τι κάνουμε για αυτό; Βουρ για προβατοποίηση. Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, αυτό το πράγμα που κάνουν οι δυο παραπάνω κύριοι, δεν λέγεται σάτυρα. Σάτυρα θα λέγεται όταν τους δω να πιάνουν με το δξί τους χέρι τον δεξιό τους αγκώνα. Σάτυρα έκανε ο Κλυνν κι ο Μιτσηκώστας.

    Ευχαριστώ για το βήμα κραξίματος.

    Υ.Γ. Για να είμαστε δίκαιοι, σάτυρα έκανε ο Λαζόπουλος στους Μήτσους. Από τότε ταφόπλακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμε το έχω σκεφτεί πολλές φορές (όταν πίνω). Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούν να μπουν οι παρενθέσεις πουθενά. Και ναι, η φωνή μου είναι σκατά (να παίξεις κίνο) οπότε αν βρω κάποιον με μελιστάλαχτη (;;;;) φωνή μπορεί και να το κάνω.. Στυλ ΜΠΡΑΦ εννοείς;

    Κάνθαρε, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Και τους 2 όπως είπα (το είπα;) τους θεωρώ μαλάκες, καραγκιόζηδες και υποκριτές. Δεν ξέρω τι έκανε ο Λαζόπουλος και ο κάθε Λαζόπουλος με το στρατό και τα συναφή. Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι οι εκπομπές τους βγάζουν γέλιο και αυτό είναι που θέλω να τονίσω μαζί με το γεγονός ότι έχω πολύ μεγάλο πρόβλημα (όπως φαίνεται) με το ΕΣΡ και γενικά με ότι σάτιρα υπάρχει στη χώρα μας..
    Και ναι, σάτυρα σαν τον Χάρρυ Κλυνν, το Μιτσικώστα και τους ΑΜΑΝ (Καλυβάτση είσαι Θεός) σπάνια βγαίνει...
    Όσον αφορά τους συμπολίτες μας, αν δεν ξέρουν να ξεχωρίσουν ένα απλό αστείο από τον προβατισμό που τους πασάρει ο καθένας που το παίζει θιγμένος και επαναστατημένος (Λαζόπουλος στυλ) τότε ΚΑΛΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ!!

    Υ.Γ.: Ελπίζω να μην έγραψα πολλές μαλακίες! Μόλις γύρισα από ρετσίνες, τσέκαρα και διπλοτσέκαρα για ορθογραφικά λάθη και συναφή τα σχόλια, οπότε ελπίζω να μη χρειαστεί να ανακαλέσω (πάλι)!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή