Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ......



          Όσες πορείες και να γίνουν, όσες απεργίες και όσες διαδηλώσεις βλέπουμε ότι δε γίνεται τίποτα. Πολλοί βέβαια κάνουν μια διαδήλωση 3 ώρες, μετά πηγαίνουν και πίνουν την καφεδάρα με τα 4 ευρά και το βράδυ τα σπάνε στα μπουζούκια με 100 φεύγα ευρώ τη φιάλη και μετά το παίζουν επαναστάτες και Τσε Γκεβάρες και ότι έτσι θα αλλάξει κάτι. Αλλά δε θα κάτσω να αναλύσω κάτι τέτοιο. Βαριέμαι. Απλά έχω την εξής απορία:


Τι θα γίνει αν απεργήσουν όλοι οι γιατροί;


          ΟΛΟΙ όμως. Τι εννοώ; Φεύγουν όλοι οι γιατροί από τα νοσοκομεία, από ιδιωτικά δημόσια, από παντού. Ούτε σε επείγοντα περιστατικά ούτε πουθενά δε θα δεις άνθρωπο με άσπρη ρόμπα και πτυχίο. Χωρίς πτυχίο αλλά με άσπρη ρόμπα όλο και κάποιο τρελό θα πετύχεις. Να μη δουλέψει κανείς λέμε.

          Τροχαίο; Τραυματίζονται σοβαρά 2 άτομα και χρειάζονται επειγόντως νοσοκομείο; Να πεθάνουν! Είναι κάποιοι σοβαρά άρρωστοι ήδη μέσα στο νοσοκομείο και χρειάζονται επειγόντως κάποια ένεση ή φάρμακο ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο; Δε θα υπάρχει κανείς εκεί να τους το δώσει! Να πεθάνουν κι αυτοί! Και δε θα υποχωρούν οι γιατροί αν ας πούμε δεν ανακαλέσουνε κάποια μέτρα.

          Μη μου πείτε για όρκους Ιπποκράτη και τέτοια γιατί κανείς γιατρός δεν ορκίστηκε σε κανέναν Ιπποκράτη να παίρνει φακελάκια.

          Δε λέω πως έτσι πρέπει να γίνει και να αρχίζει να πεθαίνει κόσμος, προς Κόναν! Αλλά το έχω απορία ρε πούστη μου αν όντως γινόταν αυτό, θα έπιαναν φωτιά οι κωλότριχες μερικών και εν τέλει να υποχωρούσαν; Πραγματικά, ακόμα και σ’ αυτήν την περίπτωση δεν ξέρω τι να σκεφτώ…

15 σχόλια:

  1. Σου έχω έτοιμη την απάντηση...καρφάκι δεν τους καίγεται...αυτοί στις καρέκλες τους να είναι και εμείς ας πεθάνουμε,το ίδιο που τους κάνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ θα ήθελα να ήξερα τι θα γινόταν αν απεργούσαν όλοι οι αστυνομικοί και τα ΜΑΤ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι,χεστήκανε!

    +αυτό που είπε το Παρτάλι.Είμαι περίεργη να το δω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρτάλι, ωραίο σενάριο καιεύλογη απορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν δουλεύει έτσι το πράγμα σε μια οργανωμένη κοινωνία (...οργανωμένη... λέμε τώρα...)
    Υπάρχει προσωπικό ασφαλείας, υπάρχει και εισαγγελέας που θα κρίνει κάτι τόσο μαζικό ως παράνομη και καταχρηστική απεργία και μετά όποιος απέχει έχει να κάνει με τον νόμο. (νόμο... πάλι λέμε τώρα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υποθετικά μιλάμε πάντα, αλλά και αν η υπόθεση έβγαινε πραγματικότητα τι θα τους κάνανε όλους αυτούς τους γιατρούς;

      Διαγραφή
  6. Να ένα καλό μέτρο για τον υπερπληθυσμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα ηταν οντως ενα πολυ δυνατο μετρο πιεσης με τεραστιο ρισκο φυσικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Oι απεργίες είναι όπλο που με την κατάχρηση φθείνει.
    Στην Ελλάδα ο συνδικαλισμός μας συνήθησε σε συντεχνιακές πορείες κι απεργίες και κανείς πια δε νοιάζονται. Ιδίως όταν απεργούν εκείνοι που πρόκειται να απολυθούν επειδή περισσεύουν.
    (Μη με λυντσάρετε.. μεγάλωσα στο κέντρο της Αθήνας κι έζησα σα σε πόλεμο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πίσσα και πούπουλα!




      Όχι, εντάξει, ένα ρόπαλο φτάνει!




      Αυτοί που ΠΡΕΠΕΙ όμως να απολυθούν δεν απολύονται, αυτή είναι η μαλακία!

      Διαγραφή